20.06.2026 18:35

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu’ndan çağrı: 'NATO'ya karşı 24 Haziran’da yürüyoruz'

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu, Türkiye’de 7-8 Temmuz’da düzenlenmesi planlanan NATO zirvesine tepki göstererek, kent halkını 24 Haziran'da düzenlenecek “NATO'ya Hayır Yürüyüşü”ne davet etti.

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu’ndan çağrı: “NATO'ya karşı 24 Haziran’da yürüyoruz”

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu yaptığı açıklamada halkı 24 Haziran'da düzenlenecek "NATO'ya Hayır Yürüyüşü"ne çağırdı.

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu, Maraş Caddesi'nde açıklama yaptı. Platform adına konuşan Muhammet İkinci, “NATO zirvesi halkların barış, özgürlük ve eşitlik taleplerini değil emperyalist güçlerin çıkarlarını, silah tekellerinin kâr hırsını ve küresel sermayenin egemenlik arayışını temsil etmektedir. NATO bir barış örgütü değildir. NATO halkların eşitlik ve adalet arayışını tesis eden bir örgüt değildir. NATO yalnızca askeri bir ittifak da değildir. NATO dünya halklarının emeğini sömüren, ülkeleri bağımlı hale getiren ve kapitalist sistemin küresel çıkarlarını koruyan bir savaş aygıtıdır” dedi.

NATO’nun emekçilere, yoksullara, üreticilere bir faydası olmadığını belirten İkinci, “Kuruluşundan bu yana gerçekleştirilen işgaller, darbeler, askeri müdahaleler ve savaşlar bunun en açık göstergesidir. Bugün dünya ölçeğinde derinleşen yoksulluk, açlık, göç ve eşitsizliklerin önemli nedenlerinden biri de savaş ekonomisidir. Halkların eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarına ayrılması gereken kaynaklar silahlanmaya aktarılırken milyonlarca insan işsizlik, yoksulluk, açlık, sefalet ve güvencesizlik koşullarına mahkum edilmektedir. NATO'nun temsil ettiği düzen dünya ölçeğinde bir avuç sermaye grubunun zenginliğini büyütürken dünyanın her yerinde emekçi halkların yaşam koşullarını arttırmaktadır. Biz biliyoruz ki gerçek güvenlik daha fazla silahlanmada değil halkların kardeşliğinde eşitliğinde dünya ölçeğinde kaynakların eşit paylaşımında özgürlükte ve barış içinde bir arada yaşamasında yatmaktadır” diye konuştu.

“Eşit, özgür, laik, demokratik ve bağımsız bir ülke özlemiyle emperyalizme karşı bağımsızlığı sömürüye karşı eşitliği savaşlara karşı barışı baskılara karşı halk iradesini savunmaya devam edeceğiz” diyen İkinci şöyle devam etti: “Bu nedenle tüm Trabzon halkını 24 Haziran 2026 Çarşamba günü saat 18.00’de Maraş Caddesi Koton mağazası önünden başlayacak olan emperyalizme karşı bağımsızlık, monarşiye karşı halk iradesi için ‘NATO'ya Hayır Yürüyüşü’ne davet ediyoruz. Kahrolsun emperyalizm, yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın bağımsızlık, eşitlik ve barış mücadelesi.”

(ANKA)
20.06.2026 14:44

Diyarbakır Barosu Göç ve İltica Komisyonu Dünya Mülteciler Günü’ne ilişkin açıklama yaptı

Diyarbakır Barosu Dünya Mülteciler Günü’ne ilişkin basın açıklaması düzenledi. Açıklamada mülteci haklarının siyasi tercihlerin, ekonomik krizlerin veya toplumsal gerilimlerin konusu haline getirilemeyecek kadar temel bir hak olduğu ifade edildi.

Diyarbakır Barosu Göç ve İltica Komisyonu Dünya Mülteciler Günü’ne ilişkin açıklama yaptı

Kaynak: MA

20.06.2026 12:06

Arıtma tesisi BUSKİ'nin lağım çukuruna dönüştü: Kanalizasyon suları tarım arazilerini kirletti

Mudanya'nın Hançerli köyüne kurulan atık su arıtma tesisinin kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle rögarlardan taşan kanalizasyon suları, verimli tarım arazilerinde kirliliğe yol açmaya devam ediyor.

Arıtma tesisi BUSKİ'nin lağım çukuruna dönüştü: Kanalizasyon suları tarım arazilerini kirletti

Fotoğraf: Evrensel

20.06.2026 13:32

İzmir Yaşam Hakları Savunucuları'ndan sokak hayvanlarının toplanmasına tepki

İzmir Yaşam Hakları Savunucuları, sokak hayvanlarının barınaklara toplanmak istenmesine karşı suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

İzmir Yaşam Hakları Savunucuları'ndan sokak hayvanlarının toplanmasına tepki

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları

20.06.2026 11:50

Isparta'da gül hasadı başladı: Üreticiler artan maliyetler karşısında destek bekliyor

Isparta'da gül hasadı başlarken işçiler ve üreticiler açıklanan alım fiyatlarının yüksek maliyetler karşısında yetersiz kaldığını belirterek destek çağrısında bulundu.

Isparta'da gül hasadı başladı: Üreticiler artan maliyetler karşısında destek bekliyor

ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!