12.06.2026 01:41

Netanyahu, İran'la anlaşmanın 'onay aşamasına' geldiğini duyuran Trump'la görüştü

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran'la anlaşmanın "onay aşamasına" geldiğini duyuran ABD Başkanı Donald Trump ile görüşme gerçekleştirdi.

Netanyahu, İran'la anlaşmanın "onay aşamasına" geldiğini duyuran Trump'la görüştü

Fotoğraf: The White House/Wikimedia Commons Public domain

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, Trump ile "müzakereleri başlatmayı amaçlayan, İran ile şekillenmekte olan mutabakat zaptı" hakkında görüştü.

Açıklamada, İsrail'in mutabakat zaptına taraf olmadığını dile getiren Netanyahu'nun, "nihai anlaşmanın zenginleştirilmiş uranyumun (İran dışına) çıkarılması, nükleer altyapının imhası, balistik füze üretiminin kısıtlanması ve İran'ın bölgedeki vekil güçlerine desteğinin sonlandırılmasını içermesine ilişkin kararlılığı için Trump'a takdirlerini dile getirdiği" belirtildi.

ABD Başkanı Trump, anlaşmanın İran tarafından "onaylanma" aşamasına geldiğini, 11 Haziran'da yapılması planlanan saldırıları iptal ettiğini açıklamıştı. Trump'ın söz konusu açıklamasının, İsrail yönetiminde "şaşkınlıkla karşılandığı" basına yansımıştı.

Trump, "İran İslam Cumhuriyeti ile yürütülen görüşmelerin İran liderliğinin en üst düzeyine taşınarak onaylanmış olması nedeniyle ABD Başkanı olarak bu akşam İran'a yönelik planlanan hava saldırılarını ve bombardımanları iptal ettim." ifadesini kullanmıştı.

İran basını ise ABD Başkanı Donald Trump'ın iddiasının aksine ABD ile muhtemel anlaşma için hiçbir mutabakat metninin Tahran tarafından henüz onaylanmadığını duyurmuştu.

(AA)
12.06.2026 00:10

Yurttaş ve esnaf borç batağında: Batık kredilerde patlama

İktidarın faturayı halka kesen politikaları, yurttaşı ve esnafı borç sarmalına sürükledi. BDDK verilerine göre, ödenemediği için yasal takibe düşen batık krediler 738 milyar TL’yi aştı. Hem bireysel hem de ticari borçlar rekor seviyeye ulaştı.

Yurttaş ve esnaf borç batağında: Batık kredilerde patlama

Fotoğraf: Doğan Alpaslan Demir/Pexels

11.06.2026 13:45

Özen Academy’de 6 öğretmen işten çıkarıldı: Haklarımızı aradığımız için hedef alındık

İzmir'deki Özen Academy'de işten çıkarılan öğretmenler, geç yatırılan ücretler, eksik SGK primleri ve mobbinge itiraz ettikleri için hedef alındıklarını söyledi.

Özen Academy’de 6 öğretmen işten çıkarıldı: Haklarımızı aradığımız için hedef alındık

Fotoğraf: Google maps 

12.06.2026 00:10

Parçalanmış emek mücadelesi kimin işine gelir?

Sağlık emeği ayrılamaz bir bütündür. Meslek temelli sendikal ayrışma, ortak gücü zayıflatarak sermayenin işine yarar. İş kolu esasına dayanan demokratik ve kapsayıcı örgütlenme, en doğru cevabımızdır.

Parçalanmış emek mücadelesi kimin işine gelir?

Fotoğraf: Arda Kaykısız/Pexels

Gamze Burcu Gül - Diş Hekimi


İçerik yükleniyor...

11.06.2026 18:01

Fakülte inşaatında iş kazası: İskeleden düşen işçi ağır yaralandı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Diş Hekimliği Fakültesi inşaatında, üzerinde çalıştığı iskelenin kopması sonucu 30 metre yükseklikten düşen işçi Ferhat Çakır ağır yaralandı.

Fakülte inşaatında iş kazası: İskeleden düşen işçi ağır yaralandı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!