10.06.2026 16:19

CHP’den Kılıçdaroğlu'nun 'pavyon' açıklamalarına yanıt, Erdoğan'a sandık çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Kılıçdaroğlu'nun pavyon iddialarına "Şerefli bir siyasetçi pavyonda bir para alma görüntüsü varsa çıkarır ortaya koyar" sözleriyle yanıt verdi.

CHP’den Kılıçdaroğlu'nun "pavyon" açıklamalarına yanıt, Erdoğan'a sandık çağrısı

Fotoğraf: ANKA

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Pavyonlarda kurultay pazarlığı yapıldı" şeklindeki sözlerine yanıt verdi, iktidara seçim çağrısı yaptı.

Başarır, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmayla sözlerine başlayan Başarır, "'CHP genel başkanlık makamını kimin işgal ettiği beni ilgilendirmiyor' dedi, 'işgal' kelimesini kınıyorum hiç yakışmadı" dedi.

Erdoğan'ın 40 dakikalık toplantısının 22 dakikasını ana muhalefete ayırdığını vurgulayan Başarır, "Cumhurbaşkanı ülkenin ekonomik sorunlarıyla ilgili hiçbir yorum yapmadı, yapamadı. Faizi, enflasyonu konuşmuyorsun. Bu ülkenin temel sorunu yoksulluktur, adaletsizliktir. 'Muhalefet beni ilgilendirmiyor' diyorsun ama muhalefeti şekillendirmeye çalışıyorsun. Sizin durumunuzu konuşmamak için seçilmiş genel başkanımızı mahkeme kararıyla bir kenara atmak istiyorlar" şeklinde konuştu.

6 beldede gerçekleştirilen ara seçimlere de değinen Başarır, "31 Mart yerel seçimlerinde ağır bir yenilgi aldılar. Bunu bizim için bir başarı olarak görmedi ama 6 belde seçimleriyle ilgili zafer konuşması yaptı. Sayın Cumhurbaşkanı; siz son yerel seçimleri kaybettiniz" ifadelerini kulandı.

Seçim çağrısı yapan Başarır, "Madem bu kadar kendine güveniyorsun seçim sandığını getir" dedi.

"Kurultay derhal toplanmalı"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün CHP Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmayı anımsatan Başarır, "Birinin dünkü konuşmasıyla bugünkü konuşmanın bir farkını görmedim. Ülkenin bu kadar sorunun bugünkü Saray konuşmasına daha faza çanak tutmayın. Kurultayı derhal toplayın. Temmuz-ağustos ayına bir tarih verin, hepimiz rahatlayalım. Sokağa çıkın, milletle yüzleşin! Daha fazla bizleri utandırmayın. Sizin adınıza utanmaktan yorulduk" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "CHP tarihinin hiçbir döneminde pavyonlarda kurultay pazarlığı yapılmadı" şeklindeki sözlerine de işaret eden Başarır, "‘Görüntüler’ diyorsun, ‘pavyon görüntüleri’ diyorsun, ‘para’ diyorsun… Şerefli bir siyasetçi çıkarır banka dekontunu ortaya koyar. ‘Tapu’ diyorsun. Şerefli bir siyasetçi çıkarır tapuyu ortaya koyar. Şerefli bir siyasetçi pavyonda bir para alma görüntüsü varsa çıkarır ortaya koyar" dedi.

(Politika Servisi)
10.06.2026 09:34

Altında tarihi düşüş: Fiyatlar üç ayın dibine indi

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerin etkisiyle altın fiyatlarında sert düşüş yaşandı. Ons altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine inerken, gram altın da 6 bin 200 lira bandına geriledi.

Altında tarihi düşüş: Fiyatlar üç ayın dibine indi

Fotoğraf: Zlaťáky.cz/Pexels

10.06.2026 15:25

Bursagaz işçileri: İşten atılan arkadaşlarımız geri alınsın, yetki itirazı geri çekilsin

DİSK/Enerji-Sen, Bursagaz'da işten çıkarılan işçilerin işe iadesi ve sendikal hakların tanınması talebiyle Aksa Doğalgaz Bursa Bölge Müdürlüğü önünde eylem başlattı.

Bursagaz işçileri: İşten atılan arkadaşlarımız geri alınsın, yetki itirazı geri çekilsin

Fotoğraf: Evrensel

10.06.2026 09:01

Manisa'ya fabrika vaadiyle teşviki kaptı, rotayı Avrupa'ya çevirdi: BYD'den 'Önceliğimiz Macaristan' açıklaması

Manisa'da 1 milyar dolarlık fabrika kurma taahhüdüyle Türkiye'den vergi ve ÖTV muafiyetleri alan BYD, yatırımı belirsiz bir süreyle askıya aldı. Şirket, birinci önceliğinin bu yıl sonunda üretime başlayacak Macaristan fabrikası olduğunu duyurdu.

Manisa'ya fabrika vaadiyle teşviki kaptı, rotayı Avrupa'ya çevirdi: BYD'den 'Önceliğimiz Macaristan' açıklaması

Fotoğraf: iMoD Official/Wikimedia Commons CC BY 3.0

10.06.2026 10:00

A Milli Takım'ın Dünya Kupası fikstürü açıklandı: Türkiye maçları hangi kanalda yayınlanacak?

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası grup aşamasındaki maç programı netleşti. Türkiye'nin Avustralya, Paraguay ve ABD ile oynayacağı karşılaşmaların tarihleri, saatleri ve yayınlanacağı kanal açıklandı.

A Milli Takım'ın Dünya Kupası fikstürü açıklandı: Türkiye maçları hangi kanalda yayınlanacak?

Fotoğraf: AA

10.06.2026 14:05 / Güncelleme: 14:36

İki komşu ülke yeniden karşı karşıya: Pakistan savaş uçakları Afganistan'ı bombaladı

İslamabad ile Kabil arasındaki diplomatik görüşmeler çatışmaya döndü. Pakistan ordusu, terör kampları olduğu bahanesiyle komşusu Afganistan'a hava saldırısı düzenledi.

İki komşu ülke yeniden karşı karşıya: Pakistan savaş uçakları Afganistan'ı bombaladı

Temsili görsel | Fotoğraf: Gregology/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!