6 beldede yapılan yerel seçimlerde ilk sonuçlar açıklandı: AK Parti ve MHP önde
Tokat, Gümüşhane ve Nevşehir’de 6 beldede yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde kesin olmayan sonuçlar açıklandı.
Tokat, Gümüşhane ve Nevşehir’e bağlı 6 beldede yapılan belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği seçimlerinde kesin olmayan sonuçlar açıklandı. İlk sonuçlara göre Tokat’ın Bağtaşı beldesinde AKP adayı Mustafa Karadağ, Kuşçu beldesinde ise MHP adayı Hikmet Temizel belediye başkanlığını kazandı.
Seçimlerde ayrıca bazı illerde mahalle muhtarlığı ve ihtiyar heyeti seçimleri de gerçekleştirildi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Serdar Mutta, seçim sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, oy verme işlemlerinin ülke genelinde 1.164 sandıkta ve 371 bin 870 kayıtlı seçmenle tamamlandığını belirtti.
Kesin olmayan sonuçlara göre kazananlar
İlk sonuçlara göre Tokat’ın Bağtaşı beldesinde AKP adayı Mustafa Karadağ, Kuşçu beldesinde ise MHP adayı Hikmet Temizel belediye başkanlığını kazandı.
Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde AKP adayı Mustafa Özer, Tokat Yolüstü beldesinde ise AKP adayı Mustafa Altın seçimleri önde tamamladı.
Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından resmi ilanların yapılması bekleniyor.
(Politika Servisi)
Evrensel'i Takip Et