02.06.2026 19:25

Çağrı metnine imza atmayan CHP'li Salıcı: 'Kurultaya değil paniğe karşıyım'

CHP'de 111 milletvekilinin imzasıyla yayımlanan "Olağanüstü Kurultay 12 Temmuz'da toplansın" çağrısında yer almayan Oğuz Kaan Salıcı, "Tutumumda hiçbir değişiklik yoktur: Kurultayımızın mümkün olan en kısa sürede toplanması şarttır, elzemdir" dedi.

Çağrı metnine imza atmayan CHP'li Salıcı: 'Kurultaya değil paniğe karşıyım'

Fotoğraf: @oguzksalici/X

CHP kurultaylarına yönelik 'mutlak butlan' kararın ardından, görevdeki 138 milletvekilinden 111'i dün ortak bir açıklama yayımlayarak "Olağanüstü Kurultayın 12 Temmuz Pazar günü toplanması" çağrısında bulundu.

Partinin 25 Temmuz'a kadar kurultay yapılmaması halinde seçime girememe riskiyle karşı karşıya kalacağını vurgulayan vekiller, "Yaşanan krizin, ülkemize ve partimize daha fazla zarar vermemesi adına, olağanüstü kurultayımızın en kısa sürede toplanması gerekmektedir" dedi.

Ortak açıklamaya, aralarında Kemal Kılıçdaorğlu'nun bugün belirlediği yeni MYK'de yer alan isimlerin de bulunduğu 27 milletvekili imza atmadı. İmza vermeyen isimlerden Oğuz Kaan Salıcı, sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yayımladı.

"Eylül ayında toplanacak kurultaya da desteğim vardır"

Salıcı, kurultay konusundaki tutumunun "mümkün olan en kısa sürede toplanması" yönünde olduğunu belirtti ve "Metnin anafikri, zannedildiği gibi kurultayın toplanması değildir. Kurultayın 25 Temmuz 2026 tarihinden önce toplanmasıdır" dedi.

"Benim, herhangi bir nedenle örneğin eylül ayında toplanacak kurultaya da desteğim vardır" ifadelerini kullanan Salıcı, 25 Temmuz’dan önce kurultay toplanmazsa partinin seçimlere giremeyeceğini iddia etmenin "sorunlu varsayımlara dayandığını" öne sürdü.

Salıcı, "Sorumluluk sahibi bir siyaset; sorunları ciddiyetle ele alır ve kimseyi panikletmeden o sorunu çözer. Cumhuriyet Halk Partisinin seçimlere giremeyeceği senaryoları bu kadar kolay dillendirilememelidir. Bu sadece ve sadece rakiplerimizin ekmeğine yağ sürer" dedi.

Salıcı ayrıca, "Partimizin yargı eliyle dizayn edilmesine göz yummayan, partililerimizi telaşa sürüklemeyen, kurultayı birlik ve beraberlik amacıyla talep eden her türlü bildirinin altında ilk imzacı olacağım bilinmelidir" ifadelerini kullandı.

(Politika Servisi)
02.06.2026 13:18

ÇAYKUR'un kontenjan ve randevu sistemi üreticiyi isyan ettirdi

Artvin'in Hopa ilçesinde çay üreticileri, ÇAYKUR'un dekara 25 kilogramlık kontenjan uygulamasına tepki gösterirken, Rize'nin Güneysu ilçesinde ise yeni randevu sistemi ve alım merkezlerindeki yığılmalar nedeniyle üreticiler zor günler geçiriyor.

ÇAYKUR'un kontenjan ve randevu sistemi üreticiyi isyan ettirdi

Fotoğraf: ANKA

02.06.2026 11:37

Şahinbey Belediyesinden dikkat çeken harcama: Bir buket çiçeğe 10 bin TL

AKP'li Antep Şahinbey Belediyesinin doğrudan temin yöntemiyle bir buket çiçek için 10 bin TL ödediği ortaya çıktı. Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Hasan Şencan, harcamanın gerekçesinin kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Şahinbey Belediyesinden dikkat çeken harcama: Bir buket çiçeğe 10 bin TL

Fotoğraf: Google Street View

02.06.2026 10:50

Isın Cam ve İlke Mühendislik'teki hak kayıpları Mecliste: 'İşçilerin hakları ödenmeden fabrika varlıkları elden çıkarıldı mı?'

EMEP Milletvekili İskender Bayhan, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren İlke Isın Cam Sistemleri ve İlke Mühendislik şirketlerinde çalışan işçilerin yaşadığı hak kayıplarını Meclis gündemine taşıdı.

Isın Cam ve İlke Mühendislik'teki hak kayıpları Mecliste: "İşçilerin hakları ödenmeden fabrika varlıkları elden çıkarıldı mı?"

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!