Kelkit Çayı'na düşerek kaybolan gençleri arama çalışmaları 5. gününde sürüyor
Tokat'ın Erbaa ilçesindeki Kelkit Çayı'na düşerek kaybolan 2 genci arama çalışmaları 5'inci gününde devam ediyor. Çalışmalara dair bilgi veren Vali Abdullah Köklü, “İnşallah bugün bir netice almayı ümit ediyoruz” dedi.
Fotoğraf: DHA
Tokat’ta 5 gün önce Kelkit çayına düşerek kaybolan 2 genci arma çalışmaları sürüyor.
Olay, 28 Mayıs'ta Erek Mahallesi Kelkit Çayı kenarında meydana geldi. Amca çocukları olduğu öğrenilen Atakan Kale (18), Furkan Kale (18), Oğuz Kale (26) ile İlker Parlak (22), 60 AGH 454 plakalı 3 tekerlekli elektrikli motorlu araçla çay kenarındaki sette gezintiye çıktı. Bir süre sonra fotoğraf çekmek için su kenarına yaklaşan 4 kişi, motorlu araçla birlikte çaya düştü. Atakan ve Furkan Kale, kendi imkanlarıyla kıyıya çıkarken; İlker Parlak ile Oğuz Kale, son günlerde debisi yükselen Kelkit Çayı'nda gözden kayboldu.
Kayıp 2 gencin bulunması için başlatılan çalışmalar, 5'inci gününde de aralıksız sürüyor.
Arama çalışmalarına ilişkin bilgi veren Tokat Valisi Abdullah Köklü, “Bugün 200'ün üzerinde personel, 6 dron, 8 bot, 40 araç ve tüm personelle beraber, belediye, AFAD, jandarma, polis, kaymakamlık, valilik buradayız. Arkadaşlarla beraber süreci takip ediyoruz. İnşallah bugün bir netice almayı ümit ediyoruz. Hava da inşallah akşama kadar müsaade ederse, ümit ediyoruz ki umarım vatandaşlarımıza ulaşırız” dedi.
(DHA)
Evrensel'i Takip Et