30.05.2026 15:00 / Güncelleme: 16:33

Kılıçdaroğlu destekçisi Mahir Polat'tan TGRT'ye teşekkür

CHP’ye mutlak butlan olarak atanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun polis zoruyla girilen CHP Genel Merkezindeki bayramlaşma etkinliği beklenirken röportaj veren İzmir Milletvekili Mahir Polat, TGRT’ye övgüler dizerek teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu destekçisi Mahir Polat'tan TGRT'ye teşekkür

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi tarafından CHP’ye 'mutlak butlan' kararıyla genel başkan olarak atanan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen isimlerden Mahir Polat, TGRT’ye teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden olan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, iktidara yakınlığıyla bilinen TGRT’ye ve Ankara Temsilcisi Fatih Atik’e teşekkür etti. Kılıçdaroğlu’nun mutlak butlan olarak atanmasının ardından Genel başkanlığı kabul etmesi ve CHP yönetimine polis müdahalesiyle girmesinin ardından bugün için CHP’den iki bayramlaşma çağrısı yapılmıştı.

Partinin seçilmiş lideri Özgür Özel, saat 14.00'te CHP Ankara İl Başkanlığı önündeki Güvenpark'ta olacağını duyururken, atanmış Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise bayramlaşma programını CHP Genel Merkezinde gerçekleştiriyor.

“İyi ki varsınız”

Bayramlaşma etkinliğinde Kılıçdaroğlu beklenirken CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, iktidara yakınlığıyla bilinen TGRT’ye röportaj verdi. Polat röportajında kanala övgüler sıraladı.

Mutlak butlan kararını ilk kez duyuran ve Kılıçdaroğlu ile sık sık görüşen TGRT Ankara Temsilcisi Fatih Atik’in sunuculuğunu yaptığı yayında konuşan Polat, “Bu süreçteki emeklerinizden dolayı size ve sizin ekibinize özellikle teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varsınız” dedi.

(Politika Servisi)
30.05.2026 15:45

Edebiyatçılardan 'mutlak butlan' kararına tepki: 'Kayyım rejimine hayır'

Aralarında Ahmet Ümit, Ayfer Tunç, Aslı Erdoğan, Buket Uzuner ve Yekta Kopan’ın da bulunduğu 262 edebiyatçı, CHP’ye ilişkin “mutlak butlan” kararına karşı ortak bildiri yayımladı.

Edebiyatçılardan “mutlak butlan” kararına tepki: "Kayyım rejimine hayır"

Fotoğraf: ANKA

30.05.2026 11:34 / Güncelleme: 15:12

İki CHP, iki ayrı bayramlaşma: Özgür Özel, Güvenpark'ta mahşeri kalabalığa seslendi, 'Hedef iktidar' dedi

CHP Lideri Özgür Özel, Güvenpark'ı hınca hınç dolduran yurttaşlara seslendi. Elektrik kesilerek engellenmeye çalışılan konuşmasında derhal kurultay ve ön seçim çağrısı yapan Özel, ardından yurttaşlarla birlikte Anıtkabir'e yürüdü.

30.05.2026 13:10

Bakırhan'dan Köln'de 'yasal düzenleme' açıklaması: Dağdakiler inecek, sürgündekiler dönecek

Köln'de konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, temmuz ayında açıklanmasını bekledikleri yasa tasarısına dair, "Sürgündekiler dönecek, siyasi tutsaklar özgürleşecek" dedi.

Bakırhan'dan Köln'de 'yasal düzenleme' açıklaması: Dağdakiler inecek, sürgündekiler dönecek

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!