29.05.2026 12:44

500 milyon liralık kayıt dışı kazanç iddiası: Ünlü modacılar mercek altında

İddialara göre 2024 ve 2025 yıllarında 500 milyon lirayı aşan kazancın vergilendirilmeden elde edilmiş olabileceği değerlendiriliyor.

500 milyon liralık kayıt dışı kazanç iddiası: Ünlü modacılar mercek altında

Fotoğraf: Michael Lee/Unsplash

Hazine ve Maliye Bakanlığı, daha önce sporcular, sosyal medya fenomenleri, doktorlar ve avukatlara yönelik yürütülen incelemelerin ardından  tekstil ve moda sektörünü incelemeye aldı.

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bünyesindeki Risk Analiz Merkezi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında çok sayıda modacının mali kayıtları ve gelir beyanları inceleniyor.

Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör’ün aktardığına göre, yapılan analizler sonucunda ilk etapta kamuoyunda tanınan 20’den fazla modacının vergi denetimine alınması planlanıyor.

İnceleme kapsamındaki isimler arasında sanatçılara konser ve gala organizasyonları için özel tasarım kıyafet hazırlayanlar ile Türkiye’nin önde gelen ailelerinin düğün, nişan ve davetleri için gelinlik, damatlık ve gece kıyafeti tasarlayan modacıların bulunduğu belirtiliyor.

Risk Analiz Merkezi’nin, giyim eşyası üretimi alanında faaliyet gösteren 50 binden fazla mükellefin mali verilerini analiz ettiği ifade edildi. Çalışmalar sonucunda "bazı modacıların gelir beyanları ile harcama kalemleri arasında dikkat çekici farklılıklar bulunduğu" değerlendirildi.

Denetimlerde; "elden yapılan ödemeler, çalışanlara ve yakın çevreye yapılan para transferleri ile bireysel hesaplara gelen ödemelerin beyan dışı bırakılması gibi yöntemlerle gelir elde edilmiş olabileceği" iddia ediliyor.

Yapılan analizlerde "yalnızca 2024 ve 2025 yıllarında 500 milyon lirayı aşan kazancın vergilendirilmeden elde edilmiş olabileceği" öne sürülüyor.

(Haber Merkezi)
29.05.2026 07:24

Sivas Havalimanı ihalesi pazarlık usulüyle verildi: 'Yaklaşık 4 milyarlık ihale kime gitti?'

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’nın yeni pist ve terminal onarımı ihalesi, yaklaşık 4,3 milyar TL’lik maliyete karşılık 3 milyar 860 milyon TL bedelle Timtaş Grup-Gena İnşaat ortaklığına verildi.

Sivas Havalimanı ihalesi pazarlık usulüyle verildi: "Yaklaşık 4 milyarlık ihale kime gitti?"

Fotoğraf: Kayhan ERTUGRUL/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

29.05.2026 11:52

Bolu'da ağaca yıldırım düştü: 1'i ağır 3 kişi yaralandı

Bolu’da sağanak sırasında 11 kişilik akraba grubunun sığındığı ağaca yıldırım düştü. Olayda 3 kişi yaralanırken, ağır yanıkları bulunan 23 yaşındaki Büşra Elçin’in hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Bolu'da ağaca yıldırım düştü: 1'i ağır 3 kişi yaralandı

Fotoğraf: DHA

29.05.2026 09:48 / Güncelleme: 09:53

Arya'ya Ne Oldu İnisiyatifi: Sistematik bir şiddet sarmalına maruz kalmış

TOBB ETÜ yurdunda intihara sürüklenerek katledilen trans öğrenci Arya’nın ardından kurulan "Arya’ya Ne Oldu İnisiyatifi", Arya’yı ölüme götüren sürecin; iktidar politikaları, yurt yönetiminin ifşa tehditleri ve transfobik kuşatma olduğunu vurguladı.

Arya'ya Ne Oldu İnisiyatifi: Sistematik bir şiddet sarmalına maruz kalmış

Fotoğraf: MA

29.05.2026 09:17

Butlan tablosunda üç ayrı sorumluluk: Bir kurultayın ‘hiç yaşanmamış’ sayılması, kimin neyi kazanmasıdır?

Ortada üç sorumluluk var: Anayasal düzeni mahkeme eliyle gasbeden iktidar, buna zemin açan eski lider ve mücadeleyi halktan koparıp elitler arası pazarlığa çeken yönetim. Ancak tarihte olduğu gibi son sözü yine halk söyleyecek.

Butlan tablosunda üç ayrı sorumluluk: Bir kurultayın ‘hiç yaşanmamış’ sayılması, kimin neyi kazanmasıdır?

Fotoğraf: CHP Basın Grubu

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!