CHP’li Ulaş Karasu: Kayyım zihniyeti, şimdi de emekçi kıyımıyla sahnede!
CHP Genel Merkezindeki işten çıkarmalarda tepki gösteren CHP’li Ulaş Karasu; “Kayyım zihniyeti, şimdi de emekçi kıyımıyla sahnede” dedi.
CHP Genel
Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu
Duygu Ayber Gültekin
[email protected]
CHP’li Ulaş Karasu CHP Genel Merekzindeki işten çıkarmalarda tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde, bugün yalnızca hukuksuz bir tasfiye yaşanmadığı; aynı zamanda emeğe, sosyal demokrat siyasete ve partinin yüz yıllık vicdanına yönelik organize bir saldırı yürültüldüğünü ifade eden Karasu; “AKP’nin yargı darbesiyle partimize dayatılan kayyım anlayışı, şimdi de yıllardır partisine, ülkesine ve halkına emek vermiş çalışma arkadaşlarımızı, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık iddiasıyla çalışma hayatında insanların onurunu hedef alan, akıl ve izan dışı yöntemler kullanılarak işten çıkarmaya başlamıştır” dedi.
“Amaç; toplumun umudunu kırmak”
İşten çıkarmaların, insanları geleceksiz bırakma, toplum nezdinde itibarsızlaştırma ve emekçileri çalışma hayatından dışlama operasyonu olduğunu söyelyen Karasu; “Çünkü herkes bilir ki bu gerekçeler, hukuki bir işlem olmanın ötesinde, aynı zamanda insanın geleceğine vurulmak istenen de bir damgadır. Asıl ahlaki çürüme; “ahlaktan” söz edip yıllarca baba ocağımızın yükünü omuzlamış emekçilere, yol arkadaşımıza iftira atarak hesap sormaya kalkışmaktır. Aylardır aynı yöntemi, sistematik biçimde uyguluyorlar. Önce gizli tanıklar, ardından uydurma senaryolar, itirafçılık mekanizmaları, ahlak imaları, yolsuzluk dedikoduları ve şimdi de emekçilere yönelik tasfiyeler… Amaç yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi’ni itibarsızlaştırmak olmadığı, artık çok açık. Amaç; toplumun umudunu kırmak, Türkiye’yi geleceksizleştirmek ve halkın değişim iradesini boğmaktır” ifadelerini kullandı.
“Partimizin demokratik değişim iradesinden intikam alınmaya çalışılmaktadır”
Genel Merkez’de bulunan kayyım heyetinin, CHP’nin tarihsel kodlarını, sosyal demokrat kimliğini ve emek eksenli siyasal hafızasını temsil etmediğine dikkat çeken Karasu şunları söyledi; “Orada bugün egemen olan anlayış; AKP’nin siyasal zihniyetidir. Altı okun gölgesine sığınarak, bu ülkenin en köklü halk hareketini içeriden teslim almaya çalışanlar bilsin ki Cumhuriyet Halk Partisi; emekçisini satan, çalışanını kapının önüne koyan, hesabı gücü yettiğinden soran bir gelenekten gelmez. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in ortaya koyduğu “güçlü yurttaş, güvenli gelecek” anlayışı; emeğin korunmasını, çalışanların güvence altında olmasını ve sosyal adaletin büyütülmesini esas almaktadır. Bugün yapılan ise bunun tam tersidir. Parti emekçileri, yıllardır yol arkadaşlıklarımızı yapan çalışma arkadaşlarımız hedef alınmakta, sindirilmekte ve partimizin demokratik değişim iradesinden intikam alınmaya çalışılmaktadır. Çünkü mesele sadece emekçi birkaç çalışandan öte; mesele milyonlarca yurttaşın umudu haline gelen siyasal yürüyüşü durdurabilmektir.”
İşten çıkarılan emekçiler derhal görevlerine dönmelidir”
“Ancak herkes şunu bilsin: Bu parti dışarıdan çok saldırı gördü, çok kuşatma yaşadı ama hiçbir dönemde kendi emekçisine sırtını dönmedi. Bugün bir avuç kişisel hırs ve siyasal hesap uğruna partiyi içeriden kuşatmaya çalışan muhteris heyet geçicidir; Cumhuriyet Halk Partisi’nin emekle, halkla ve adaletle kurduğu bağ ise kalıcıdır” diyen Karasu şu çağrıyı yaptı; “Derhal işten çıkarılan emekçiler, görevlerine ve güvenceli çalışma haklarına geri döndürülmelidir. Emekçiler üzerinden korku iklimi yaratmaya çalışan bu mafyatik ve bilinçsiz siyasal dil, asla kabul edilemez. Emekçilerden, danışmanlardan, uzmanlardan ve parti çalışanlarından hesap sormaya kalkmak siyasal olmanın da ötesinde ahlaki bir çöküştür. Bir ahlaki çöküş varsa, o da çalışanlardan hesap sorulmasıdır! Cumhuriyet Halk Partisi’nin emek eksenli programına, sosyal demokrat birikimine ve halkçı vicdanına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki halkın iradesi de emeğin onuru da bir avuç kayyım zihniyetine teslim olmayacak kadar büyüktür.”
Evrensel'i Takip Et