28.05.2026 17:03

Berlin’de İsrail’e karşı 'akademik boykot' eylemi

Berlin Hür Üniversitesinde bir araya gelen Filistin destekçisi öğrenciler, İsrail’e karşı akademik boykot talebiyle eylem yaptı. Öğrenciler, üniversitenin İsrail’deki eğitim kurumlarıyla iş birliğini sonlandırmasını istedi.

Berlin’de İsrail’e karşı “akademik boykot” eylemi

Fotoğraf: AA

Almanya’nın başkenti Berlin’de Filistin destekçisi öğrenciler, İsrail’e karşı “akademik boykot” talebiyle eylem yaptı. 

Berlin Hür Üniversitesinin (FU Berlin) Sosyal ve Kültür Antropoloji Enstitüsü önünde toplanan çok sayıda öğrenci, üniversitenin İsrail ile akademik ilişkilerini kesmesini istedi.

Eylemde, “Soykırıma karşı öğrenciler-Suç ortaklığını durdurun”, “Antropoloji öğrencileri akademik boykot çağrısında bulunuyor” ve “Apartheid üniversitelerini boykot edin” yazılı pankartlar açıldı.

İsrail’in Gazze’de soykırım işlediğini kaydeden öğrenciler, “Soykırımı durdurun”, “Boykot İsrail”, “Berlin’den Gazze’ye İntifada” ve “Filistin’e özgürlük” sloganları attı.

Gösteride yapılan konuşmalarda FU Berlin’in İsrail’in eğitim kurumlarıyla işbirliğini sonlandırması ve akademik ilişkilerini kesmesi istendi.

(AA)
28.05.2026 11:08

Çocuk istismarına 'iyi hal' ödülü: 38 yıllık hapis cezası indirilen öğretmen tahliye edildi

Ankara'da beş öğrencisini cinsel istismara maruz bırakan öğretmene istinaftan hem beraat hem indirim geldi. Eylemi "sarkıntılık" sayıp, 38 yıllık cezasına "iyi hal" indirimi uygulayan mahkeme sanığı tahliye etti.

Çocuk istismarına 'iyi hal' ödülü: 38 yıllık hapis cezası indirilen öğretmen tahliye edildi

Fotoğraf: Sendika.org arşivi/csgorselarsiv.org

28.05.2026 16:01

İsrail’in Gazze’ye saldırıları sürüyor: Son 48 saatte 16 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail’in ateşkese rağmen Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda son 48 saatte 16 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze Sağlık Bakanlığı, Ekim 2023’ten bu yana toplam can kaybının 72 bin 819’a yükseldiğini açıkladı.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları sürüyor: Son 48 saatte 16 Filistinli hayatını kaybetti

Fotoğraf: AA

28.05.2026 13:43 / Güncelleme: 13:54

Konkordatoda yeni düzenleme: Denetim süreci erkene çekildi

Resmî Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle konkordato başvurularında mali raporların daha erken ve ayrıntılı incelenmesi zorunlu hale getirildi.

Konkordatoda yeni düzenleme: Denetim süreci erkene çekildi
28.05.2026 14:12

Suriye’de bulunan kimyasal silah kalıntıları imha edilmek üzere özel tesislere taşındı

Suriye’de, Baas rejimi döneminden kalan mühimmat ve kimyasal madde kalıntılarının imha edilmek üzere özel tesislere taşındığı bildirildi.

Suriye’de bulunan kimyasal silah kalıntıları imha edilmek üzere özel tesislere taşındı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!