24.05.2026 22:48

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kesin ihraç talebi

CHP’nin kurultayına ilişkin “mutlak butlan” kararının ardından parti içinde tartışmalar büyürken, Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “kesin ihraç” talebiyle disiplin başvurusu yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kesin ihraç talebi

Fotoğraf: CHP

Mahkemenin CHP'nin kurultayına ilişkin "mutlak butlan" kararının ardından CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı Mahkeme yoluyla CHP Genel Başkanlığına atanan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kesin ihraç başvurusu yaptı.

Şalmanlı, avukatı Muharrem Saygı aracılığıyla Kemal Kılıçdaroğlu hakkında disiplin soruşturması açılması ve "kesin ihraç" kararı verilmesi talebiyle başvuruda bulundu. Dilekçede, CHP Tüzüğü ile Disiplin Yönetmeliği'nin tüm üyeler ve parti organları açısından bağlayıcı olduğu vurgulanarak, hiçbir makamın parti hukukunun üzerinde olmadığı ifade edildi.

Şalmanlı başvurusunda; parti örgütlerinin iradesini etkisizleştiren uygulamalar, kamuoyu önünde partiyi yıpratan açıklamalar ve parti ilkeleriyle bağdaşmayan kararların disiplin hukuku çerçevesinde incelenmesini talep etti.

Dilekçede ayrıca, "Parti hukukunun temel amacı kişileri değil, kurumsal yapıyı korumaktır" ifadelerine yer verildi.

Ayvalık İlçe Seçim Kurulu'na gönderilen dilekçe şöyle:

(Politika Servisi)
24.05.2026 18:44 / Güncelleme: 18:53

İzmir’de öğrencilerden mutlak butlan kararına tepki: Hukuksuzluk normalleştikçe baskının sınırları genişliyor

CHP’ye yönelik “mutlak butlan” kararı İzmir’de öğrencilerle konuşuldu; gençler artan baskı ve gelecek kaygısına dikkat çekti.

İzmir’de öğrencilerden mutlak butlan kararına tepki: Hukuksuzluk normalleştikçe baskının sınırları genişliyor

Fotoğraf: Evrensel

24.05.2026 17:52 / Güncelleme: 18:03

Kılıçdaroğlu'nun ekibi polis zoruyla girdikleri CHP Genel Merkezinde çikolata dağıttı

Polisin biber gazı ve plastik mermi kullandığı baskınla CHP Genel Merkezinin boşaltılmasının ardından binaya giren Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibi, özel kalem odasında çikolata dağıttı.

Kılıçdaroğlu'nun ekibi polis zoruyla girdikleri CHP Genel Merkezinde çikolata dağıttı
24.05.2026 13:06

Tokat'ta taşkın ve sel: Tarım arazileri su altında kaldı

Tokat'ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı'nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolu savaklardan su tahliyesinin devam etmesiyle Yeşilırmak'ta taşkın meydana geldi. Taşkın nedeniyle tarım arazileri ve evleri su bastı

Tokat'ta taşkın ve sel: Tarım arazileri su altında kaldı

Fotoğraf: DHA

24.05.2026 14:45

DEM Parti: CHP Genel Merkezine polis müdahalesi ile girilmesi kabul edilemez

CHP Genel Merkezine polis müdahalesi ile girilmesine karşı açıklama yapan DEM Parti, “Bu baskıcı yöntemlerde ısrar edilmesi kabul edilemez” dedi.

DEM Parti: CHP Genel Merkezine polis müdahalesi ile girilmesi kabul edilemez

Fotoğraf: Evrensel

24.05.2026 14:05

Kılıçdaroğlu'na yakın milletvekillerinden genel merkez baskınına tepki

Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın milletvekillerinden Gürsel Erol, Semra Dinçer, Gülizar Biçer Karaca ve Ali Öztunç ortak bir açıklama yaparak genel merkez baskınına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'na yakın milletvekillerinden genel merkez baskınına tepki

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!