21.05.2026 13:32 / Güncelleme: 13:41

CHP’nin 81 il başkanından ortak açıklama: Genel Başkanımız Özel'e sonuna kadar sahip çıkacağız

CHP’nin 81 il başkanının imzasıyla yayımlanan ortak açıklamada, partinin 'butlan' arzusu taşıyanların saldırısı altında olduğu belirtilerek "CHP örgütleri, oynanan tüm oyunları görmektedir ve buna asla teslim olmayacaktır" denildi.

CHP’nin 81 il başkanından ortak açıklama: Genel Başkanımız Özel'e sonuna kadar sahip çıkacağız

Fotoğraf: ANKA

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün paylaştığı ve “CHP'de arınma” çağrısı yaptığı videolu açıklaması sonrası bazı milletvekilleri videoyu tekrar paylaşırken bazıları da tepki mesajları yayımladı. CHP’nin 81 il başkanı da bugün yayımladıkları ortak açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e desteklerini bildirdi.

Özel ve İmamoğlu'na destek

İl başkanlarının ortak açıklamasında şunlar kaydedildi:

“CHP’nin seçilmiş 81 il başkanı olarak partimizin kurumsal kimliğine, seçilmiş organlarına, hukukuna ve Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in liderliğinde sürdürülen adalet ve demokrasi mücadelesine, sonuna kadar en güçlü biçimde sahip çıktığımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Kökleri Kuvayımilliye mücadelesine dayanan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran partimiz meşruiyetini millet iradesinden, gücünü 81 il örgütünden alır. Partimizde Genel Başkanımızın ve yönetim organlarının nasıl seçileceği bellidir.

Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, kurultayımızın iradesiyle dört kez Genel Başkanımız olarak seçilmiştir. Sayın Ekrem İmamoğlu da üyelerimizin ve toplamda 15,5 milyon vatandaşımızın oyuyla cumhurbaşkanı adayımız olmuştur. Genel Başkanımız ve cumhurbaşkanı adayımız, ülkemizde kurumları ve kuralları çürüten, toplumsal meşruiyetini kaybeden ve baskıyla ayakta kalmaya çalışan despot bir iktidarın karşısında tarihi bir direnişle partimizi halkımızın umudu haline getirmiştir. Bu mücadele, partimizi 47 yıl sonra Türkiye'nin birinci partisi yapmıştır. Bugün tüm kamuoyu araştırmalarında partimiz Türkiye'nin birinci partisidir ve iktidar değişimi artık bir takvim meselesidir. Vakti gelmiş bir değişimin önünde kimse duramaz."

"Teslim olmayacağız, Özel'e sahip çıkacağız"

"Tam bu aşamada görüyoruz ki 19 Mart darbesiyle Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve yol arkadaşlarımıza yönelen hukuksuz saldırılar, bugün de partimizin kurumsal kimliğini ve Genel Başkanımızı hedef almaktadır. Partimiz, 19 Mart darbecileriyle kurultayımızın hür iradesine aykırı olarak ‘butlan’ arzusu taşıyanların oluşturduğu yeni ittifakın saldırıları altındadır. Herkes bilmelidir ki partimizin iktidar yürüyüşü, hiçbir siyasi mühendislik girişimiyle ve hiçbir dış müdahaleyle yolundan döndürülemez. Örgütümüzün, delegelerimizin ve milletimizin vermediği hiçbir yetki, iktidar güdümündeki mahkemelerden ve bizatihi AK Parti’den umulamaz ve kullanılamaz. CHP örgütleri, oynanan tüm oyunları görmektedir ve buna asla teslim olmayacaktır. Sandığın iradesine de partimizin hukukuna da Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'e de sonuna kadar sahip çıkacağız. Bugün daha güçlüyüz ve bu saldırılardan daha da güçlenerek çıkacağız."

(Politika Servisi)
21.05.2026 06:07

Marmara ve Güneydoğu'ya kuvvetli yağış alarmı: Meteoroloji hangi illeri uyardı?

Yurt genelinde çok bulutlu ve sağanak yağışlı hava etkili olurken; özellikle Marmara ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Marmara ve Güneydoğu'ya kuvvetli yağış alarmı: Meteoroloji hangi illeri uyardı?

Fotoğraf: İsmail Aslandağ/AA

21.05.2026 12:41

Okula gitmeyen çocuklar için bakanlığa soru önergesi: 'Bir neslin geleceği kararıyor'

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, TBMM’de verdiği 100. soru önergesini okul çağında olmasına rağmen eğitim dışında kalan çocuklara ayırdı. Yazgan, “İlkokul çağındaki çocukların dahi okuldan kopması, geleceğin kararması demektir” dedi.

Okula gitmeyen çocuklar için bakanlığa soru önergesi: “Bir neslin geleceği kararıyor”

Fotoğraf: ANKA

21.05.2026 10:03 / Güncelleme: 13:40

İBB davasında 41'inci gün | Tahliye kararları bekleniyor

İBB davasında 41'inci duruşma günü başladı. Bugün Serhat Kapki'nin çapraz sorgusu ve avukat savunmaları, ardından savcının tahliyelere ilişkin mütalaası ve mahkemenin tutukluluk incelemesi bekleniyor.

İBB davasında 41'inci gün | Tahliye kararları bekleniyor

Fotoğraf: ANKA

21.05.2026 11:51

İran Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası'na katılmak için ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne vize başvurusu yaptı

ABD, Kanada ve Meksika'da düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek İran Milli Futbol Takımı, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne vize başvurusunda bulundu.

İran Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası'na katılmak için ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne vize başvurusu yaptı

Fotoğraf: AA

21.05.2026 11:46

Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı parti binasından kaldırıldı: Mutlak butlan gelirse asacak yönetimi bulursunuz

Düzce'de CHP Akçakoca İlçe Başkanlığı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını partinin genel başkanlarının yer aldığı alandan kaldırdı. İlçe Başkanı, "Kılıçdaroğlu’nun bu tavırları, AKP’nin değirmenine su taşımaktan başka bir anlama gelmiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı parti binasından kaldırıldı: Mutlak butlan gelirse asacak yönetimi bulursunuz

Fotoğraf: @tugrulabanoz1/X

21.05.2026 09:13

İsrail televizyonundan müzakere iddiası: Yakın çalışma ekibi Trump'a anlaşma için baskı yapıyor

ABD Başkanı Donald Trump'a, yakın çalışma ekibi tarafından İran'la bir anlaşmaya varması için baskı yapıldığı iddia edildi. Haberde İsrail’in saldırıyı başlatmaya meyilli olduğu bildirildi.

İsrail televizyonundan müzakere iddiası: Yakın çalışma ekibi Trump'a anlaşma için baskı yapıyor

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!