20.05.2026 22:40 / Güncelleme: 22:53

BirGün yöneticilerine ‘cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması

BirGün Gazetesi ve BirGün internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürleri Sefer Selçuk Özbek ve Gökay Başcan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

BirGün yöneticilerine ‘cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması

BirGün Gazetesi ve BirGün internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürleri Sefer Selçuk Özbek ve Gökay Başcan hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya konu olan haberin CHP’ye yönelik 19 Mart operasyonu sonrasında eylemlere katılan üniversite öğrencilerine yönelik soruşturmalar, burs kesintileri ve yurttan çıkarma uygulamaları olduğu belirtildi.

Eylemlere katılan öğrencilere yönelik bir haberden ötürü BirGün internet sitesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sefer Selçuk Özbek ve BirGün gazetesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdür Gökay Başcan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Özbek ve Başcan avukat eşliğinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi.

Soruşturma 24 Ağustos 2025 tarihinde yayımlanan bir haber nedeniyle başlatıldı. İlgili haberde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındığı 19 Mart sonrasında eylemlere katılan üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan soruşturmalar, burs kesintileri ve yurttan çıkarma uygulamaları yer alıyor.

(Politika Servisi)
20.05.2026 16:10

Afyon’da iki TIR kafa kafaya çarpıştı: Alev alan araçların şoförleri ağır yaralandı

Afyon’da demir ve mermer yüklü iki TIR’ın çarpışmasının ardından çıkan yangında şoförler ağır yaralandı. Vücutlarında ciddi yanıklar oluşan sürücülerin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Afyon’da iki TIR kafa kafaya çarpıştı: Alev alan araçların şoförleri ağır yaralandı

Fotoğraf: DHA

20.05.2026 16:56

Beşiktaş’ta Önder Özen dönemi resmen başladı

Teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından yeniden yapılanma sürecine giren Beşiktaş, futbol direktörlüğü görevine Önder Özen’i getirdi.

Beşiktaş’ta Önder Özen dönemi resmen başladı

Fotoğraf: DHA

20.05.2026 18:26

İBB davasında tutukluluk incelemesi öncesi 'söz hakkı' krizi

İBB davasında mahkeme heyeti, yarın yapılacak tutukluluk incelemesi öncesi, yargılananlara ve avukatlarına tahliye talepleri için söz vermeyeceğini açıkladı. Avukat Hüseyin Ersöz, uygulamanın CMK ve adil yargılanma hakkına aykırı olduğunu vurguladı.

İBB davasında tutukluluk incelemesi öncesi 'söz hakkı' krizi

Fotoğraf: ANKA

20.05.2026 13:42 / Güncelleme: 13:54

İran, ABD'nin füze üssü iddiasını reddetti: 168 çocuğun katliamını örtbas etmek için berbat bir yalan

ABD'li komutanın "Okul füze üssündeydi" iddiasına yanıt veren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, saldırıyı "açık bir savaş suçu ve katliamı örtbas etme çabası" olarak nitelendirdi.

İran, ABD'nin füze üssü iddiasını reddetti: 168 çocuğun katliamını örtbas etmek için berbat bir yalan

Fotoğraf: Mehr News Agency

20.05.2026 17:52

Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden manifesto: 'Partimiz ideolojik hattından koparılıyor'

CHP'li Ali Haydar Fırat ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın partililer, sosyal medyada mevcut parti yönetimine karşı 10 maddelik manifesto yayımladı. Manifestoda partinin ideolojik hattından koparıldığı iddia edilerek "Ayağa kalkın" çağrısı yapıldı.

Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden manifesto: "Partimiz ideolojik hattından koparılıyor"

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!