BirGün yöneticilerine ‘cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması
BirGün Gazetesi ve BirGün internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürleri Sefer Selçuk Özbek ve Gökay Başcan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.
BirGün Gazetesi ve BirGün internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürleri Sefer Selçuk Özbek ve Gökay Başcan hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya konu olan haberin CHP’ye yönelik 19 Mart operasyonu sonrasında eylemlere katılan üniversite öğrencilerine yönelik soruşturmalar, burs kesintileri ve yurttan çıkarma uygulamaları olduğu belirtildi.
Eylemlere katılan öğrencilere yönelik bir haberden ötürü BirGün internet sitesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sefer Selçuk Özbek ve BirGün gazetesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdür Gökay Başcan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Özbek ve Başcan avukat eşliğinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi.
Soruşturma 24 Ağustos 2025 tarihinde yayımlanan bir haber nedeniyle başlatıldı. İlgili haberde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındığı 19 Mart sonrasında eylemlere katılan üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan soruşturmalar, burs kesintileri ve yurttan çıkarma uygulamaları yer alıyor.
(Politika Servisi)
Evrensel'i Takip Et