20.05.2026 18:41

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları sosyal medyada tepki çekti

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyada paylaştığı video beğeniden çok tepki aldı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları sosyal medyada tepki çekti

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul kayyımı Gürsel Tekin'in yardımcılarıyla görüştükten sonra videolu bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Siyaseti temiz tutmak bu ülkede siyaset yapan herkesin namus borcudur. Bu parti kirlenmişliğin sığınağı olamaz, arınmasını bilir” dedi.

X’te paylaşılan video saat 18.30 itibarıyla 2 milyon görüntülenmeye ulaşırken, 6 bin dolayında beğeni aldı. Videoya yapılan yorum sayısı ise 15 bin oldu. Bu yorumların çoğunu tepkiler ve olumsuz yorumlar oluşturdu.

Yapay zeka analiz etti

Videoya yapılan yorumlar yapay zekaya analiz ettirildi. Yapay zeka analizine göre:

Yorumların büyük bir kısmı, Kılıçdaroğlu'nun aktif siyasetten ve gündemden tamamen çekilmesi gerektiği yönünde çok net ve agresif ifadeler barındırdı.

Tepkilerin merkezinde kaybedilen seçimlerin yarattığı hayal kırıklığı yer alıyor. Birçok kullanıcı, geçmiş seçim yenilgilerinin istatistiklerini paylaşarak seçmene yaşatılan travmaları hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, muhalefeti böldüğü ve zayıflattığı gerekçesiyle bazı kullanıcılar tarafından sert bir dille eleştirildi.

Yorumlarda ne denildi?

Söz konusu videoya yapılan yorumların bazıları şu şekilde:

“Girdiğiniz 13 seçimi kaybetmekle kalmayıp bir de memleketin bu hale düşmesine vesile oldunuz... Hatta teklifim şu; gelin ikimiz yarışalım. 5 aylık bir siyasetçi ben ile 50 yıllık tecrübeli siyasetçi siz. Ben partisiz bu yarışa girerim...”

“Kemal bey, elbette videonuzu bu ülkenin her yurtsever, vicdanlı insanı değerlendirecektir. Size tek söz yok artık. Ancak basit bir soru: Seçimden önce hakkınızda montaj videoları kimler üretti ve servis etti? Peki bugün, CHP’ye operasyon yapanlar/yaptıranlar kim/kimler?”

“Bay Kemal’den tek beklentimiz şunu demesidir; CHP Atatürk’ün partisidir, mahkeme yoluyla kimse CHP’ye Genel Başkan olamaz!”

“Kemal bey, bakın sizden rica ediyorum. Lütfen artık evinizde oturun. CB adayı ‘ben olacağım’ diye ayak dirediniz, ona bile tamam deyip sizi destekledik ve sayenizde bir seçim daha kaybedildi.”

“Kemal bey, yapmayın. Size bay Kemal diyen Erdoğan idi. Hatta üzerinize, “KaMAL” diye trolleri saldılar. Siz, grup başkan vekili olarak ve genel başkan olarak yıllarca AKP’nin hırsızlıklarını, ülkeyi soyup soğana çevirmelerini anlattınız. Man adası vurgunu sizinle öğrendik. İyi de ettiniz. Cumhurbaşkanı adayı olduğunuzda, her türlü hile ve yalana başvuruldu, müttefik kurduklarınız tarafından bile hançerlediniz. Size uygulanan yöntemin aynısı ise şimdi CHP’ye farklı kollardan uygulanıyor. Parti işleyemez hale getirilip, fiilen kapatılmak isteniyor. Karşı çıkmanız gereken budur.”

(Politika Servisi)
20.05.2026 13:10

Dervişoğlu Bahçeli’ye bu sözlerle yüklendi: 'Sen içimizdeki İrlandalısın'

İYİP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “süreç”le ilgili açıklamaları nedeniyle MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye “Sen içimizdeki İrlandalısın” şeklinde yüklendi.

Dervişoğlu Bahçeli’ye bu sözlerle yüklendi: “Sen içimizdeki İrlandalısın”
20.05.2026 16:31 / Güncelleme: 17:30

Evrensel’i Google’da 'Tercih edilen kaynaklar' listenize eklemeyi unutmayın

İnternet, yapay zeka eliyle üretilmiş sahte içeriklerle ve teyit edilmemiş bilgi kirliliğiyle çevriliyken, Evrensel’i “Tercih edilen kaynaklar” listenize ekleyerek gerçeğe ulaşabilirsiniz.

Evrensel’i Google’da “Tercih edilen kaynaklar” listenize eklemeyi unutmayın
20.05.2026 14:18

FIBA 2026 Kadınlar Dünya Kupası’nda A Milli Takım’ın fikstürü belli oldu

A Kadın Milli Takımı, 2026 FIBA Kadınlar Dünya Kupası’nda Belçika, Avustralya ve Porto Riko ile C Grubu’nda mücadele edecek.

FIBA 2026 Kadınlar Dünya Kupası’nda A Milli Takım’ın fikstürü belli oldu

Fotoğraf: DHA

20.05.2026 11:33

Depremde 125 kişinin öldüğü İskenderun Devlet Hastanesi için 3 yıl sonra bilirkişi talebi

6 Şubat depremlerinde 125 kişinin hayatını kaybettiği İskenderun Devlet Hastanesi A Blok’un yıkımına ilişkin soruşturmada Gazi Üniversitesi’nden nihai bilirkişi raporu hazırlanması talep edildi.

Depremde 125 kişinin öldüğü İskenderun Devlet Hastanesi için 3 yıl sonra bilirkişi talebi

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!