19.05.2026 00:36

Almus Barajı'nda taşkın riski: Turhal'da 15 mahalle ve 7 köyün tahliyesine karar verildi

Almus Barajı'nın dolma aşamasına gelmesi nedeniyle taşkın risk altındaki 15 mahalle ile 7 köyün geçici olarak tahliye edilmesine karar verildi.

Almus Barajı'nda taşkın riski: Turhal'da 15 mahalle ve 7 köyün tahliyesine karar verildi

Fotoğraf: DHA

Tokat’ın Turhal ilçesinde, Almus Barajı’nın dolma aşamasına gelmesi nedeniyle risk altındaki 15 mahalle ile 7 köyün yarın sabah saatlerinden itibaren geçici olarak tahliye edilmesine karar verildi.

Turhal Afet Koordinasyon Kurulu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son veriler doğrultusunda acil durum gündemiyle toplandı. Yapılan değerlendirmelerde, Almus Barajı’nın maksimum doluluk oranına ulaştığı ve dolusavakların taşmasının beklendiği belirtildi. Yeşilırmak havzasında oluşabilecek olası taşkın riskine karşı alınan önlemler kapsamında, tehlike arz eden yerleşim yerlerinin yarın sabah itibarıyla boşaltılması kararlaştırıldı.

Kurul tarafından yapılan açıklamada, “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda Almus Barajı’nın dolma aşamasına geldiği, bu nedenle 19.05.2026 Salı gecesi veya 20.05.2026 Çarşamba sabahı dolusavakların taşacağı düşünüldüğünden Turhal ilçesinde oluşması muhtemel taşkın olayları ile ilgili aşağıdaki tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir. Taşkın riski bulunan Müftü, Kazımkarabekir, Pazar, Meydan, Fatih, Varvara, Hamam, Borsa, Çevlikler, Hacılar, Celal, Yunus Emre, Yavuz Selim, Camikebir ve Kova Mahallelerinin ve Kızkayası, Arapören, Elalmış, Sütlüce, Şatroba, Tatlıcak, Samurçay Köylerinin afet süresince geçici olarak tahliye edilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir’’ denildi.

(DHA)
18.05.2026 17:54 / Güncelleme: 21:57

X’te yeni dönem: Mavi tiki olmayan hesaplara kısıtlama geliyor

Sosyal medya platformu X, mavi tiki olmayan hesaplar için günlük paylaşım sınırını düşürdü. Yeni uygulamayla birlikte doğrulanmamış kullanıcılar daha sınırlı işlem yapabilecek.

X’te yeni dönem: Mavi tiki olmayan hesaplara kısıtlama geliyor

Fotoğraf: Kelly Sikkema/Unsplash

18.05.2026 20:03

İzmir Barosu: LGBTİ+’lara yönelik hak ihlallerine karşı durmaya devam edeceğiz

İzmir Barosu, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi, İnterfobi Karşıtı Gün kapsamında yaptığı açıklamada LGBTİ+’lara yönelik hak ihlallerinin sistematik hale geldiğini belirterek, “İnsan hakları herkes için geçerlidir.” vurgusu yaptı.

İzmir Barosu: LGBTİ+’lara yönelik hak ihlallerine karşı durmaya devam edeceğiz

Fotoğraf: Evrensel

18.05.2026 13:51

EMEP: Gözaltında kayıplar ve faili meçhul siyasi cinayetler aydınlatılsın

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, Kayıplar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada gözaltında kayıplar ve faili meçhul siyasi cinayetlerin zamanaşımı gözetilmeksizin tüm yönleriyle araştırılması çağrısında bulundu.

EMEP: Gözaltında kayıplar ve faili meçhul siyasi cinayetler aydınlatılsın

Fotoğraf: Evrensel

18.05.2026 23:07 / Güncelleme: 23:09

Trump duyurdu: ABD’nin İran’a planladığı saldırı ertelendi

ABD Başkanı Donald Trump, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) liderlerinin talebi üzerine “İran'a yarın için planlanan askeri saldırının ertelendiğini” belirtti.

Trump duyurdu: ABD’nin İran’a planladığı saldırı ertelendi

Fotoğraf: AA

18.05.2026 15:42

Trafikte yeni dönem başladı: Her araçta bulunması gerekenler değişti

Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeyle araçlarda bulundurulması gereken zorunlu ekipmanların kapsamı genişletildi. Yeni listeye uymayan sürücüler idari para cezasıyla karşı karşıya kalabilecek.

Trafikte yeni dönem başladı: Her araçta bulunması gerekenler değişti

Fotoğraf: Nabeel Syed/Unsplash

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!