Barta işçilerinden patrona: Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz
Hakları için mücadele eden Barta Tekstil işçileri, patron Tamer Akdoğan'ın evinin önünde eylem yaparak, "Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz" dedi.
Fotoğraf: MA
İzmir – Tazminatları ve gasp edilen maaşları için mücadele eden Barta Tekstil işçileri, patron Tamer Akdoğan’ın İzmir'in Urla/Kuşçular’daki evinin önünde eylem yaptı. DEV TEKSTİL ile birlikte yürüyen işçiler, “Tazminatlarımızı ve geriye dönük alacaklarımızı istiyoruz. Haklarımızı patronlara yedirmeyeceğiz!” pankartını taşıdı.
Barta işçileri adına yapılan açıklamada, “Sadaka değil hakkımız olanı istiyoruz. Aylardır ücretlerini alamayan işçiler olarak geri adım atmayacağız. Haklarımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi. DEV TEKSTİL yöneticisi Fatma Alökmen ise “Haklarımız ödenmezse gerekirse burada yatarız” diyerek mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. Fatma Alökmen, “Haklarımız er ya da geç ödenecek. Sendikamız son kuruş alınana kadar Barta işçilerinin yanında olacak" dedi.
Fotoğraf: MA
İşçiler de eylemde söz alarak, “Nereye kaçarsanız kaçın peşinizdeyiz! Biz sizden sadaka değil, hakkımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Eylem sloganlarla sona erdi.
(MA)
Evrensel'i Takip Et