16.05.2026 13:04

Paris'te Eyfel Kulesi'nde Filistin bayrağı açan 6 kişi gözaltına alındı

İsrail'in 1948'de Filistinlilerin zorla yerlerinden edilmesini ifade eden Nakba'nın (Büyük Felaket) 78. yılı dolayısıyla Eyfel Kulesi'ne Filistin bayrağı açan 6 kişi gözaltına alındı.

Paris'te Eyfel Kulesi'nde Filistin bayrağı açan 6 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: Maksim Sokolov (maxergon.com)/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Fransa'nın başkenti Paris'teki Eyfel Kulesi'nde, İsrail'in 1948'de Filistinlilerin yerlerinden edilmesini ifade eden Nakba'nın (Büyük Felaket) 78. yılı dolayısıyla Filistin bayrağı açan 6 kişi gözaltına alındı.

Le Parisien gazetesinin haberine göre, Nakba'nın 78. yılını anmak için dün "Extinction Rebellion (Yok Oluş İsyanı)" isimli grup, Eyfel Kulesi'nin birinci katında büyük bir Filistin bayrağı açtı.

Adı açıklanmayan emniyet yetkilisi, Filistin bayrağını açan 6 kişinin "koruma altındaki bir alana izinsiz giriş yaptıkları ve başkalarının hayatlarını tehlikeye attıkları" iddiasıyla gözaltına alındığını ifade etti.

Gözaltına alınan eylemcilerle ilgili savcılığa şikayet dilekçesi sunulacağı kaydedilirken, dilekçeyi kimin sunacağı belirtilmedi.

Tepki

Avrupa Parlamentosunun (AP) Filistin asıllı Fransız üyesi Rima Hassan, eylemcilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Hassan, X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, eski Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun Eyfel Kulesi'ni İsrail bayrağının renkleriyle aydınlattığı için gözaltına alınmadığını hatırlattı.

Hidalgo, belediye başkanı olarak görev yaparken, 7 Ekim 2023'teki olayların ardından Eyfel Kulesi'ne İsrail bayrağının renkleri yansıtılmıştı.

Eylül 2025'te de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Filistin Devleti'ni tanıma girişimine destek için Filistin ve İsrail bayrakları eş zamanlı Eyfel Kulesi'ne yansıtılmıştı.

(AA)
16.05.2026 11:06

İsrail, Lübnan’da sivil savunma merkezini vurdu: 6 hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı

İsrail’in, Lübnan’ın güneyindeki bir sivil savunma merkezine düzenlediği saldırılarda aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu 6 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi yaralandı.

İsrail, Lübnan’da sivil savunma merkezini vurdu: 6 hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı

Fotoğraf: DHA

16.05.2026 07:57 / Güncelleme: 09:17

'AKP Milletvekili Sarıbaş'ın oğlu okula silahla gitti' iddialarıyla ilgili haber yapan gazeteci tutuklandı

AKP Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş'ın oğlunun okuduğu okula önce bıçak, sonra da silahla geldiği iddialarına ilişkin haberlerle ilgili Gazeteci Yelis Ayaz, ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ iddiasıyla tutuklandı.

"AKP Milletvekili Sarıbaş'ın oğlu okula silahla gitti' iddialarıyla ilgili haber yapan gazeteci tutuklandı

Fotoğraf: DHA

16.05.2026 12:49

Atıkhisar Barajı’nda tehlike geçmedi: Kuşçayırı projesine DSİ engeli gelse de kuşatma sürüyor

DSİ’nin olumsuz görüşü sonrası Kuşçayırı maden projesinin ÇED süreci sonlandırıldı. Ancak Atikhisar Barajı havzasındaki diğer altın ve bakır projeleri nedeniyle Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağı üzerindeki siyanür ve kirlilik tehdidi sürüyor.

Atıkhisar Barajı’nda tehlike geçmedi: Kuşçayırı projesine DSİ engeli gelse de kuşatma sürüyor

Fotoğraf: Evrensel

16.05.2026 10:03 / Güncelleme: 10:13

'Fakirlik' belgesi sonrası yeni iddia: AKP’li vekilin eşi 'kağıt üstünde sigortalı' gösterilmiş

AKP Milletvekili Hüseyin Altınsoy’un eşine verilen fakirlik ilmuhaberi tartışılırken, CHP’li Abbas Ali Ertürk, Serap Altınsoy’un yıllarca kağıt üzerinde sigortalı gösterildiğini öne sürerek SGK’nin de yanıltıldığını söyledi.

“Fakirlik” belgesi sonrası yeni iddia: AKP’li vekilin eşi “kağıt üstünde sigortalı” gösterilmiş

AKP Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy

16.05.2026 09:56 / Güncelleme: 10:38

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Dutlulu'nun danışmanı Demirhan Gözaçan tutuklandı

Gözaltına alınan CHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun danışmanı Demirhan Gözaçan tutuklandı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Dutlulu'nun danışmanı Demirhan Gözaçan tutuklandı

<!-- x-tinymce/html -->Demirhan Gözaçan

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!