16.05.2026 11:21

Amasya'da su taşkınları: Seralar ve tarım arazileri zarar gördü

Amasya’da sağanak sonrası su taşkınları meydana geldi; seralar ve tarım arazileri zarar gördü.

Amasya'da su taşkınları: Seralar ve tarım arazileri zarar gördü

Fotoğraf: DHA

Amasya – Amasya’da etkili olan sağanak sonrası Yeşilırmak'ın taşmasıyla çok sayıda köyde seralar ve tarım arazileri zarar gördü. Bölgede hasar tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Sağanakların ardından merkeze bağlı Büyükkızılca, Aksalur, Ovasaray, Çayköy ve Karaköprü köylerinde taşkın meydana geldi. Taşkın nedeniyle çok sayıda sera ile tarım arazisi sular altında kaldı. Özellikle Büyükkızılca köyündeki seralarda büyük çapta zarar oluştu.

“Seralarımız su içinde, destek bekliyoruz”

Çiftçi Onur Sarı’ya ait seralardaki domates ve salatalık fideleri su altında kaldı. Serasında ciddi zarar meydana geldiğini ifade eden Sarı, "Yeşilırmak'ın taşması sonucu sel oldu, ırmak taştı. Seralarımız sular altında kaldı. Binlerce dönüm sera zarar gördü. Kangallarımız, borularımız zarar gördü, naylonlarımız yırtıldı. Sadece burası değil. Ovasaray, Karaköprü, Aksalur ve Çayköy bölgelerinde de çok sayıda yer, sular altında kaldı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. İlgili birimlerin gelip zararlarımızı görmesini istiyoruz. Seralarımızın içinde hasada yakın domatesler ve salatalık fideleri vardı. Hepsi suyun altında kaldı. Çok kötü durumdayız" dedi.

Yetkililerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

(DHA)
16.05.2026 11:06

İsrail, Lübnan’da sivil savunma merkezini vurdu: 6 hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı

İsrail’in, Lübnan’ın güneyindeki bir sivil savunma merkezine düzenlediği saldırılarda aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu 6 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi yaralandı.

İsrail, Lübnan’da sivil savunma merkezini vurdu: 6 hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı

Fotoğraf: DHA

16.05.2026 07:35

Düzgün Baba ziyaretinin ardından Elif Ana Türbesi'ne saldırı

Dersim’deki Düzgün Baba ziyaretinin ardından Pazarcık’taki Elif Ana Türbesi de saldırıya uğradı. Alevi örgütleri, kapsamlı soruşturma çağrısı yaptı.

Düzgün Baba ziyaretinin ardından Elif Ana Türbesi'ne saldırı

Fotoğraf: MA

16.05.2026 08:50

Egetaş işçileri hakları için yürüdü: Eksik yatan maaşlarını ve kömür haklarının ödenmesini talep ettiler

Kütahya'nın Tunçbilek beldesinde bulunan Egetaş Kömür İşletmesi işçileri 2025 yılından beri maaşlarının eksik yatmış olması ve kömür haklarının ödenmemesi nedeniyle başlattığı eylemin 3'üncü gününde ilçe meydanına yürüyerek haklarını talep etti.

Egetaş işçileri hakları için yürüdü: Eksik yatan maaşlarını ve kömür haklarının ödenmesini talep ettiler

Fotoğraf: GMİS

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
16.05.2026 00:35

Turizmin şatafatlı reklamları ardındaki gerçek: Aldığı ücret, çalıştığı otelde iki gece kalmaya yetmiyor

Turizm işçileri sezonluk iş, baskı, düşük ücret cenderesinde. Antalya’da otellerde Özcan isimli bir turizm işçisi, aldığı bir aylık maaşla çalıştığı otelde 2 gece konaklayamıyor. Salman adlı işçi: “Bir arkadaşımız rapor aldı diye işten çıkarıldı.”

Turizmin şatafatlı reklamları ardındaki gerçek: Aldığı ücret, çalıştığı otelde iki gece kalmaya yetmiyor

Fotoğraflar: Freepik/Pixabay |Kolaj: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!