Eskişehir’de Urzat Otomotiv işçileri aylardır ücretlerini alamıyor
Eskişehir'de Çin merkezli Shineray Group’un SMW markası için Eskişehir OSB’de kiralanan Urzat Otomotiv’de montaj yapan işçilerin şubat ayından bu yana ücretleri ödenmiyor.
Fotoğraf: Lenny Kuhne/Unsplash
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Urzat Otomotiv’de çalışan işçilerin, şubat ayından bu yana ücretlerini alamadığı belirtildi. Emek Partisi (EMEP) Eskişehir İl Başkanı Ceren Kökoğlu, ücretlerini isteyen işçilerin işten çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını belirterek mağduriyetlerin derhal giderilmesini istedi.
Geçtiğimiz yaz aylarından bu yana metal, gıda, cam ve petro-kimya sektörlerinde yüzlerce işçinin çeşitli gerekçelerle işten çıkarıldığını belirten Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı Ceren Kökoğlu, son olarak bu tabloya Urzat Otomotiv işçilerinin eklendiğini ifade etti. Kökoğlu, Çin merkezli Shineray Group’un SMW markası için Eskişehir OSB’de kiralanan tesiste otomobil montajı yapan işçilerin ücretlerinin şubat ayından bu yana ödenmediğini, alacaklarını talep eden işçilerin işten çıkardıldığını belirtti.
Urzat Otomotiv işçilerinin seslerini duyurmak ve yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istediğini dile getiren Kökoğlu, "Emek Partisi olarak haklarını almak için seslerini duyurmaya çalışan Urzat Otomotiv işçilerinin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. İşçiler haklarını alana kadar sürecin takipçisi olacağız ve dayanmayı büyüteceğiz." dedi.
(İşçi Sendika Servisi)
Evrensel'i Takip Et