01.05.2026 15:56

İsrail ordusundan ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyinde 40'tan fazla noktaya saldırdı

İsrail ordusu, ateşkese rağmen, Hizbullah’a ait olduğunu iddia ettiği altyapı unsurlarını hedef almaya devam ettiğini ve son 24 saat içinde Lübnan’ın güneyinde 40’tan fazla noktayı vurduğunu duyurdu.

İsrail ordusundan ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyinde 40'tan fazla noktaya saldırdı

Fotoğraf: ANKA

İsrail ordusu, bugün yaptığı açıklamada, ABD arabuluculuğunda Lübnan ile varılan ateşkese rağmen, Hizbullah’a ait olduğunu ileri sürdüğü altyapı unsurlarını hedef almaya devam ettiğini ve son 24 saat içinde Lübnan’ın güneyinde 40’tan fazla noktayı vurduğunu duyurdu.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Lübnan’ın güneyinde saldırı düzenledikleri 40’tan fazla noktada Hizbullah unsurlarının faaliyet gösterdiği komuta merkezleri, askeri binalar ve diğer altyapı unsurlarının bulunduğu iddia edildi. Bu yapıların, İsrail ordusuna ve İsrail’e yönelik saldırıların yürütülmesinde kullanıldığı öne sürüldü.

Açıklamada ayrıca, Hizbullah’a ait en az dört insansız hava aracının (İHA) engellendiği savunuldu. İHA’lardan birinin sınırı aşarak İsrail’in kuzeyindeki Rosh Hanikra bölgesinde sirenlerin çalmasına neden olduğu, diğer üç İHA’nın ise İsrail hava sahasına girmeden önce Lübnan’ın güneyinde düşürüldüğü aktarıldı.

Saldırılar İsrail ve Lübnan arasında ABD arabuluculuğunda 16 Nisan’da varılan on günlük ateşkesin, daha sonra 3 hafta daha uzatıldığı bir dönemde gerçekleşti.

(ANKA)
01.05.2026 11:22 / Güncelleme: 14:19

Kadıköy’de 1 Mayıs coşkusu: Binlerce işçi sokaklara çıktı

TTB, TMMOB, DİSK ve KESK’in çağrısıyla başlayan Kadıköy mitinginde, Türk-İş’e bağlı bazı sendikaların da katılımıyla geniş bir emek buluşması gerçekleşti. Emekçiler “Yaşasın 1 Mayıs” sloganlarıyla alanı doldurdu.

Kadıköy’de 1 Mayıs coşkusu: Binlerce işçi sokaklara çıktı

Fotoğraf: Nisa Sude Demirel/Evrensel

01.05.2026 09:36

CHP’li Avşar işçilerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı: 'Çalışma hakkı anayasal güvence altında'

CHP Milletvekili Cem Avşar, işçi ve emekçilerin yaşadığı sorunlara ilişkin Bakan Işıkhan’a soru önergesi verdi. Avşar, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını ve çalışma hayatındaki güvencelerin işlevsizleştiğini belirtti.

CHP’li Avşar işçilerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı: “Çalışma hakkı anayasal güvence altında” CHP Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar
01.05.2026 08:55 / Güncelleme: 09:02

BAE'den üç ülkeye seyahat yasağı: 'En kısa sürede ayrılın' talimatı verildi

İran, Irak ve Lübnan'a gidişleri yasaklayan Birleşik Arap Emirlikleri, bu ülkelerdeki vatandaşlarına derhal geri dönme talimatı verdi.

BAE'den üç ülkeye seyahat yasağı: 'En kısa sürede ayrılın' talimatı verildi

Fotoğraf: Julian Herzog/Wikimedia Commons (CC BY 4.0)

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!