Atlas Çağlayan cinayetinde yeni iddianame: Sanığın babasına dava açıldı
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Atlas Çağlayan cinayetinde kullanılan bıçağın, sanığın babası Yusuf Çekli’ye ait olduğu gerekçesiyle kamu davası açtı. Baba Çekli hakkında 1 yıla kadar hapis cezası istendi.
Atlas Çağlayan | Fotoğraf: DHA
İstanbul — Güngören'de 16 yaşındaki Atlas Çağlayan'ın 14 Ocak'ta bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin yeni bir iddianame hazırlandı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 15 yaşındaki sanık E. Çekli’nin olayda kullandığı ve üzerinde 'Browning' ibaresi bulunan bıçağın baba Yusuf Çekli'ye ait olduğu öne sürüldü.
DHA'nın haberine göre, İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarının raporunda, bıçağın 6136 sayılı yasa kapsamında olduğu kaydedildi.
1 yıla kadar hapis cezası talep edildi
Yusuf Çekli'nin savunmasında suçlamaları kabul etmediğini, suç tarihinde cezaevinde olduğunu, bıçağın kendisine ait olmadığını ve olayla ilgili bilgisinin bulunmadığını ifade ettiği kaydedildi.
UYAP kayıtlarına göre baba Çekli’nin suç tarihi itibarıyla cezaevinde olduğunun tespit edildiği bilgisi de iddianamede yer aldı.
Açılan kamu davasında, Yusuf Çekli hakkında 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istendi.
Ayrıca bıçağın müsaderesi de istendi.
Ne olmuştu?
Güngören'de 14 Ocak akşamı bir kafede çıkan ve sokakta devam eden tartışma sırasında 16 yaşındaki Atlas Çağlayan, 15 yaşındaki E. Çekli tarafından bıçaklanmıştı.
Saldırıda ağır yaralanan Çağlayan, kaldırıldığı Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
E. Çekli, 15 Ocak'ta çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafıdan tutuklanarak Karatepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişti.
(Haber Merkezi)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et