Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tahliye oldu: 'Bedenim dışarıda, ruhum içeride'
Silivri Cezaevinden tahliye olan CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, "Oradayken bedenim içeride, ruhum dışarıdaydı; şimdi bedenim dışarıda, ruhum içeride. Onlarla birlikte mücadelemiz devam edecek ve bu tahliyelerin devamı gelecektir" dedi.
Fotoğraf: ANKA
Aziz İhsan Aktaş soruşturması kapsamında 4 Haziran'da tutuklanan CHP'li Adana Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, bugünkü duruşmada verilen kararının ardından Silivri'deki Marmara Cezaevinden tahliye oldu.
327 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Aydar, cezaevi önünde yaptığı ilk açıklamada, "Silivri’de arkamda bıraktığım arkadaşlarım adına üzgünüm. Başta Ekrem (İmamoğlu) Başkanımız olmak üzere, bütün belediye başkanlarımıza ve tüm yoldaşlarımıza buradan şunu söylemek istiyorum: Oradayken bedenim içeride, ruhum dışarıdaydı; şimdi bedenim dışarıda, ruhum içeride. Onlarla birlikte mücadelemiz devam edecek ve bu tahliyelerin devamı gelecektir. Bu artık bir başlangıç olmuştur" dedi.
Suçlamalara yanıt verdi
Davada kendisine yöneltilen suçlamalara da yanıt veren Aydar, "Aziz İhsan Aktaş’ın 'Akrabalarımın şirketi' dediği o şirketin belediyeden alacağı 1.5 milyon. 'Kimse 1.5 milyona karşılık, değerinden 4-5 kat fazlasına, 20 milyona daire alır mı' dedim. Kaldı ki savcılık raporlarıyla birlikte dairenin fiyatının babamın sattığı daire fiyatıyla aynı olduğu ortaya çıktı. 11 ay biz aslında bu yüzden yattık" diye konuştu.
Fotoğraf: ANKA
"Tahliyelerin devamı gelecektir"
Tutuklu diğer belediye başkanlarının da tahliye edilmesi gerekitiğini vurgulayan Kadir Aydar, "12 metrekare koğuşlarda arkadaşlarım tek başına yatıyor. Onlar adına üzgünüm, biraz da içim buruk. Orada yatmak kolay değil. Arkadaşlarım dimdik ama bu onların rahatta olduğu anlamına asla gelmiyor" dedi.
Cezaevinde tutulan seçilmişlerle gurur duyduğunu söyleyen Aydar, "Ekrem Başkan orada dimdik ayakta. Utku Başkanım, Hakan Başkanım ve ismini sayamadığım tüm belediye başkanlarımız; hepsi dimdik ayakta. Ben onlarla gurur duyuyorum. Bu tahliyelerin devamı gelecektir" ifadelerini kullandı.
İmamoğlu'nun şoförleri de tahliye edildi
"Aziz İhsan Aktaş suç örgütü" davasının bugün görülen duruşmasında; tutuklu CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar dahil beş kişi hakkında tahliye kararı verilmişti. Tahliye edilen fiğer isimler şöyle: Beşiktaş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Çağdaş Ateşci, Beşiktaş Belediyesi destek hizmetleri personeli Gülşah Ocak, Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Ferit Tutşi, eski Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Gülal Erdovan Anıl.
Ayrıca Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun makam şoförü olan ve iddianameleri hazırlanmadan 10 ay boyunca cezaevinde tutulan Recep Cebeci ile Osman Zekai Kırat da tahliye edildi.
(Politika Servisi)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et