21.04.2026 20:55

Edremit'te 1 Mayıs hazırlıkları hızlandı

Edremit Demokrasi Platformu, bu yıl Edremit'te gerçekleşecek 1 Mayıs için çalışmalara hız kazandırdı. İlk stant açıldı.

Edremit'te 1 Mayıs hazırlıkları hızlandı

Fotoğraf: Evrensel

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 1 Mayıs hazırlıkları hız kazandı. Edremit Demokrasi Platformu’nu oluşturan sendikalar, siyasi partiler ve dernekler, bu yılki mitinge geniş katılım sağlamak için sahaya indi. Platform bileşenleri adına, 1 Mayıs Düzenleme Kurulu tarafından Edremit merkezi ile Akçay, Güre, Göre, Altınkum ve Altınoluk mahallelerinde stant açmak için başvurular yapıldı. İlk stant Güre Mahallesi’nde kuruldu.

“Adil vergi sistemi, güvenceli çalışma talebi”

Stantlarda yurttaşlara dağıtılan bildirilerde, “İşçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, üretici köylüler, işsizler, emekliler, yoksullar” ortak mücadeleye çağrılırken; adil vergi sistemi, güvenceli çalışma, 35 saatlik çalışma haftası, parasız sağlık ve eğitim, iş cinayetlerinin son bulması, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi gibi talepler öne çıkarıldı.

Bu yılki çalışmalarda farklı kesimlerin kendi önlükleriyle ve renkleriyle yer alması dikkat çekti. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin önlükleriyle ilk kez 1 Mayıs hazırlıklarına katılması, diğer bileşenler tarafından olumlu karşılanırken, alanda esprili diyaloglara da sahne oldu. Platform bileşenleri, “birlikte mücadele” vurgusunu öne çıkararak, geniş bir ortaklaşma hedeflediklerini ifade etti.

Stantlarda sesli çağrılar ve müzikler eşliğinde 1 Mayıs mitingine davet yapılırken, ekipler mahallelerde, kahvehanelerde ve işyerlerinde de ziyaretlerini sürdürüyor. Her bileşen kendi afiş ve bildiri çalışmalarını yürütürken, ilçede 1 Mayıs atmosferi giderek yaygınlaşıyor.

“1 Mayıs renkli ve coşkulu geçecek”

Edremit’te 1 Mayıs programı her yıl olduğu gibi bu yıl da sabah saat 10.30’da Vergi Dairesi önünde toplanmayla başlayacak. Saat 11.00’de yürüyüşe geçilecek olan kortej, Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda düzenlenecek mitingle sona erecek.

Platform temsilcileri, bu yıl 1 Mayıs’ın Edremit’te “çok renkli ve coşkulu” geçeceğini belirterek tüm halkı alanlara çağırdı.

(Evrensel)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
21.04.2026 11:06 / Güncelleme: 12:15

İran'dan ABD'ye ateşkes notası: Ticari gemiyi alıkoymak uluslararası suçtur

ABD'nin Hürmüz Boğazı'nda İran bayraklı ticari gemiye el koymasına Tahran'dan tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, mürettebatın derhal serbest bırakılmasını isteyerek operasyonu uluslararası hukuka aykırı ilan etti.

İran'dan ABD'ye ateşkes notası: Ticari gemiyi alıkoymak uluslararası suçtur

Trump'ın fotoğrafı: Wikimedia Commons | Kolaj: Evrensel

21.04.2026 10:27 / Güncelleme: 11:42

Bahçeli ara ve erken seçim talebine yine kapıyı kapattı: Ara formüllere, dolambaçlı yollara mahal verilmeyecektir

MHP lideri Devlet Bahçeli, erken seçim çağrılarına bir kez daha karşı çıkarak “Sandık zamanında kurulacak, siyasi manevralarla Türkiye’nin istikrarı zedelenemez” dedi.

21.04.2026 15:46 / Güncelleme: 16:17

Serik Belediye Başkanı Kumbul'un evine silahlı saldırı düzenlendi

Antalya Serik'e bağlı Karadayı Mahallesi’nde Belediye Başkanı Kadir Kumbul'un evine silahlı saldırı düzenlendi. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Serik Belediye Başkanı Kumbul'un evine silahlı saldırı düzenlendi

Fotoğraf: @serikakparti/X

21.04.2026 12:01

Dalaman'da büyük çelişki: Tarımın kalbi TİGEM arazisine golf sahası tehdidi

Muğla Dalaman Ovası’nda TİGEM arazilerinin golf sahasına açılmasına tepki gösteren Dr. Eşref Atabey, birinci sınıf tarım arazilerinin turizme açılmasının su krizini derinleştireceğini ve tarım arazilerini tehdit ettiğini söyledi.

Dalaman'da büyük çelişki: Tarımın kalbi TİGEM arazisine golf sahası tehdidi

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!