Dünya Kupası öncesi Meksika’da 'kayıplar' için futbol maçı düzenlendi
Meksika'da yaklaşan FIFA Dünya Kupası öncesinde ülkedeki kayıplara dikkat çekmek için bir futbol maçı düzenledi.
Fotoğraf: AA
Meksika’nın başkenti Mexico City’de “Kayıplar Kavşağı” olarak bilinen noktada bir araya gelen kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları, ülkedeki kayıp şahıslar krizine dikkat çekmek amacıyla sembolik bir futbol maçı düzenledi.
“Cascarita por la Memoria” (Hafıza İçin Küçük Maç) adı verilen etkinlik, yaklaşan FIFA Dünya Kupası öncesinde uluslararası kamuoyunun dikkatini Meksika’daki zorla kaybetmelere çekmeyi hedefledi. Katılımcılar, maç öncesinde ve sırasında kayıp yakınlarının akıbetinin açıklanması ve sorumluların yargılanması için çağrıda bulundu.
Fotoğraf: AA
Gösteri, Birleşmiş Milletler Zorla Kaybetmeler Komitesi’nin son uyarılarının ardından federal hükümet üzerindeki baskının arttığı bir dönemde gerçekleştirildi. Aktivistler, sembolik maçın yalnızca bir etkinlik değil, aynı zamanda yetkililere yönelik bir hatırlatma olduğunu vurguladı.
Organizatörler, Dünya Kupası sürecinde artacak uluslararası ilginin, Meksika’daki kayıp vakalarının görünürlüğünü artırmasını umduklarını ifade etti.
(AA)
Evrensel'i Takip Et