11.04.2026 14:22 / Güncelleme: 15:00

CHP’de Kayseri’de istifa: İl Başkanı Ümit Özer görevden ayrıldı

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer istifa etti. Kararın MYK’de görüşülmesi beklenirken, süreçte parti içi soruşturmanın etkili olduğu belirtildi.

CHP’de Kayseri’de istifa: İl Başkanı Ümit Özer görevden ayrıldı

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, görevinden istifa etti. Özer’in istifasının, 13 Nisan Pazartesi günü yapılacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında görüşülerek karara bağlanması bekleniyor.

19 Ekim 2025’te yapılan kongrede yeniden il başkanlığına seçilen Özer’in istifasının, hakkında yürütülen parti içi süreçle bağlantılı olduğu belirtildi.

Parti kurmayları, Özer’in daha önceki bazı açıklamaları nedeniyle soruşturma geçirdiğini ve görevden alınmasının gündemde olduğunu ifade etti.

Ümit Özer kimdir?

1972’de Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde doğan Özer, Süleyman Demirel Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü mezunu. Meslek hayatında mühendislik ve özel sektörde yöneticilik yapan Özer, CHP’de il yönetimi ve Kadın Kolları İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2018’de CHP Kayseri’nin ilk kadın il başkanı olarak seçilen Özer, iki dönem bu görevi yürüttü. 28. Dönem milletvekili adaylığı sürecinin ardından 39. Olağan Kurultay’da yeniden il başkanlığına seçilmişti.

(Politika Servisi)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
11.04.2026 10:09

ABD Başkan Yardımcısı Vance ve heyeti İran görüşmeleri için İslamabad'a ulaştı

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance ve beraberindeki heyet, İran ile yapılacak görüşmeler için Pakistan'ın başkenti İslamabad'a ulaştı.

ABD Başkan Yardımcısı Vance ve heyeti İran görüşmeleri için İslamabad'a ulaştı

Fotoğraf: DHA

11.04.2026 13:24

Sendikacılara yönelik tutuklama ve yasak taleplerine tepki: ‘Amaç örgütlü emeği zayıflatmak’

Sendikacı Mehmet Türkmen hakkında hazırlanan iddianame ve Umut-Sen Koordinatörü Başaran Aksu’nun tutuklanması emek örgütlerince tepkiyle karşılandı. Temsilciler, bu adımları sendikal faaliyeti ve işçi direnişini baskılama girişimi olarak niteledi.

Sendikacılara yönelik tutuklama ve yasak taleplerine tepki: ‘Amaç örgütlü emeği zayıflatmak’

Başaran Aksu (Fotoğraf: 1+1 Express) ve Mehmet Türkmen

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
11.04.2026 14:43

Sarayın odası olmamak için

"TTB ve Tabip odaları meslek odası görevini yaparken, halkın demokratik haklarını da savunan bir demokratik kitle örgütüdür. TTB ve Tabip Odaları sarayın odası olmayacaktır."

Sarayın odası olmamak için

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!