10.04.2026 22:35

Yaptığı espri nedeniyle gözaltına alınmıştı: Komedyen Tuba Ulu'nun X hesabı ve YouTube kanalına erişim engeli

Stand-up gösterisindeki bir espri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan komedyen Tuba Ulu'nun X hesabı ve YouTube kanalına erişim engeli getirildi.

Yaptığı espri nedeniyle gözaltına alınmıştı: Komedyen Tuba Ulu'nun X hesabı ve YouTube kanalına erişim engeli

İstanbul - Stand-up gösterisindeki bir espri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan komedyen Tuba Ulu'nun X hesabı ve YouTube kanalı, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle erişime engellendi ve Türkiye'den görünmez kılındı.

Komedyen Tuba Ulu, sahne performansında kullandığı ifadeler gerekçe gösterilip başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, "Ulu’nun stand-up gösterisinde Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman hakkında kullandığı sözler nedeniyle “aleni şekilde müstehcen ifadeler kullanıldığı” ve bu sözlerle “tarihi, milli ve manevi değerlere hakaret edildiği” iddiasıyla gözaltıa alınmıştı.

(Haber Merkezi)
10.04.2026 12:50 / Güncelleme: 15:32

Ünlülere yönelik operasyonlar: İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'ndan dikkat çeken açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Dönmez, yürütülen soruşturmalara ilişkin bilgi vererek, uyuşturucu, yasa dışı bahis ve belediyelere yönelik dosyalarda yeni operasyonların gündemde olduğunu söyledi.

Ünlülere yönelik operasyonlar: İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'ndan dikkat çeken açıklama

Fotoğraf: Kindel Media/Pexels

10.04.2026 20:36

ODTÜ'de 'Savaşın Karşısında Barışın Sesini Yükseltiyoruz' haftası tamamlandı: Öğrenciler barış talebiyle 1 Mayıs alanında olacak

3-9 Nisan haftasını ‘savaşın karşısında barışın sesini yükseltiyoruz’ sloganıyla etkinliklerle geçiren ODTÜ öğrencileri yaptıkları 1 mayıs formunda barış talebiyle 1 Mayıs alanlarında olacaklarını belirtti.

ODTÜ'de “Savaşın Karşısında Barışın Sesini Yükseltiyoruz” haftası tamamlandı: Öğrenciler barış talebiyle 1 Mayıs alanında olacak

Fotoğraf: Evrensel

10.04.2026 21:05

Efeler Belediyesi mülkiyetindeki tarihi binanın tapusu vakfa devredildi

Aydın’ın Efeler ilçesinde Nevzat Biçer Parkı içerisinde yer alan ve mülkiyeti ilçe belediyesine ait tarihi binanın tapusu Ayşe Hanım Binti Mehmed Paşa Bin Derviş Vakfı’na devredildi.

Efeler Belediyesi mülkiyetindeki tarihi binanın tapusu vakfa devredildi
10.04.2026 14:14

Mersin Yenişehir Belediyesi Başkanı Özyiğit'ten 'şeffaflık' mesajı: Hesap veremeyeceğimiz herhangi bir konu yok

Mersin Yenişehir Belediyesine düzenlenen operasyonda 31 kişi gözaltına alınırken, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'ten ilk açıklama geldi; "Hesap veremeyeceğimiz herhangi bir konu yok" dedi.

Mersin Yenişehir Belediyesi Başkanı Özyiğit'ten 'şeffaflık' mesajı: Hesap veremeyeceğimiz herhangi bir konu yok

Fotoğraf: ANKA

10.04.2026 14:34

Başaran Aksu’nun tutuklanmasına tepki: 'İşçi sınıfına ve halka gözdağı verilmek isteniyor'

Bağımsız Maden-İş yöneticileri, Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu’nun tutuklanmasına tepki göstererek kararın hukuki değil siyasi olduğunu, tutuklamanın işçi sınıfına gözdağı niteliği taşıdığını vurguladı.

Başaran Aksu’nun tutuklanmasına tepki: 'İşçi sınıfına ve halka gözdağı verilmek isteniyor'

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!