10.04.2026 20:36

ODTÜ'de 'Savaşın Karşısında Barışın Sesini Yükseltiyoruz' haftası tamamlandı: Öğrenciler barış talebiyle 1 Mayıs alanında olacak

3-9 Nisan haftasını ‘savaşın karşısında barışın sesini yükseltiyoruz’ sloganıyla etkinliklerle geçiren ODTÜ öğrencileri yaptıkları 1 mayıs formunda barış talebiyle 1 Mayıs alanlarında olacaklarını belirtti.

ODTÜ'de “Savaşın Karşısında Barışın Sesini Yükseltiyoruz” haftası tamamlandı: Öğrenciler barış talebiyle 1 Mayıs alanında olacak

Fotoğraf: Evrensel

Ankara – 3-9 Nisan haftasını ‘savaşın karşısında barışın sesini yükselterek’ geçiren ODTÜ öğrencileri, 9 Nisan Perşembe günü Devrim Stadyumuna getirilen kısıtlamalara karşı protesto ve etkinlikler gerçekleştirdi; ardından 1 Mayıs forumunda buluştu.

“Gelenek de bizim, Devrim de bizim”

“Gelenek de bizim; Devrim de bizim” diyerek Devrim Stadyumuna getirilen kısıtlamaları protesto eden ODTÜ öğrencileri, fizik çimlerinde buluşup devrime yürüdü. Devrim Stadyumunun kapısına asılan “kuralları” söken öğrenciler sonrasında tribüne giden merdivendeki kilidi kırdı.

Devrim Stadyumu’na yönelik kısıtlamalar ve savaş karşıtı günler kapsamında piknik ve topluluk etkinlikleri sürdürüldü.

Moda Topluluğu “Tişört Baskı Atölyesi”, AFT “Fotoğraf Sergisi”, TCÇT “Hint Kınası Standı”, Indie Kolektifi “Analog Kolaj Atölyesi”, Judo Takımı “Düşünce Kalkma Sanatı”, METU Kurdi “Halay Atölyesi”, Birgün Okur İnisiyatifi “Savaş Karşıtı Sergi”, Ekonomi Topluluğu ve Siyaset Bilimi Topluluğu “Tartışma Atölyesi: Emperyalizm” başlıklarıyla Devrim’de etkinlikler gerçekleştirdi. Eğitim Topluluğu’nun “Eğitim ve Savaş Paneli” düzenlemesinin ardından öğrenciler 1 Mayıs forumunda buluştu.

“Emperyalist savaşlara, yoksulluğa, baskılara karşı insanca bir yaşam ve halklar arası barış için ODTÜ sınıfının safında!”

Fotoğraf: Evrensel

Fotoğraf: Evrensel

1 Mayıs’a giderken emperyalist savaşların getirdiği yıkımın karşısında barış talebiyle alanlarda bulunmanın önemi konuşulan forumda; saray rejiminin, emperyalistlerin işbirlikçisi olma konumuyla bir yandan savaş politikalarını büyütürken diğer yanda savaşlarda yer aldığı pozisyonunu gizleyemeye çalışmasına değinildi.

Forumda halkı ve gençliği sefalete sürükleyen saray rejiminin; İŞ-KUR, GÜÇ ve MESEM gibi programlar uygulayarak, üniversite öğrenimi yılını 3 yıla düşürerek sermayeye ucuz iş gücü sağlamaya çalışıldığına dikkat çekildi. ODTÜ’nün atanmış Rektör Ahmet Yozgatlıgil’in de saray rejiminin politikalarını üniversitelerde uygulamasıyla topluluklara gelen baskılar, ODTÜ’nün savaş sanayinin ARGE merkezi haline getirilmesi, özelleştirmelerle kampüsün sermayeye açılması hakkında konuşulan forumda 1 Mayıs’ta taşınacak pankartta “Emperyalist savaşlara, yoksulluğa, baskılara karşı insanca bir yaşam ve halklar arası barış için ODTÜ sınıfının safında!” yazmasına karar verildi.

1 Mayıs’a giden süreçte kampüsün çeşitli noktalarına ozalitler asılması ve gençlerin talepleri için 1 Mayıs’ta alanlarda, işçi sınıfıyla buluşma çağrısını büyütmek üzere çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

 

(Evrensel)
10.04.2026 13:09

Savcılık, Bornova Belediye Başkanı'nın serbest bırakılmasına itiraz etti

İzmir Başsavcılığı, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve beraberindeki üç kişinin serbest bırakılmasına itiraz etti, yakalama kararı talep etti.

Savcılık, Bornova Belediye Başkanı'nın serbest bırakılmasına itiraz etti

Fotoğraf: DHA

10.04.2026 19:42 / Güncelleme: 19:45

Masonlar derneğine kayyum atandı

Can Holding soruşturması kapsamında Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği'nin Başkanı Remzi Sanver'in tutuklanmasının ardından derneğe genel kurul yapmaması gerekçesiyle kayyım atandı.

Masonlar derneğine kayyum atandı

Görsel: Amblem

10.04.2026 11:49

TBMM’de engelli hakları ve KHK eleştirisi: ‘Aile politikaları aileyi zayıflatıyor’

DEM Parti'li Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 'iktidarın engelliler, cezaevindeki aileler ve sosyal devlet politikaları' konusunda sınıfta kaldığını söyledi.

TBMM’de engelli hakları ve KHK eleştirisi: ‘Aile politikaları aileyi zayıflatıyor’

Ömer Faruk Gergerlioğlu

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!