01.04.2026 12:57

Reuters/Ipsos anketi: Amerikalıların çoğu İran’a saldırıların durmasını istiyor

Reuters/Ipsos anketine göre ABD’de katılımcıların yüzde 66’sı İran savaşının hedefler tamamlanmasa bile sona ermesini isterken, yüzde 60’ı ABD’nin saldırılarını onaylamadığını belirtti.

Reuters/Ipsos anketi: Amerikalıların çoğu İran’a saldırıların durmasını istiyor

Fotoğraf: AA

Reuters/Ipsos anketine göre, Amerikalıların üçte ikisi hedefler gerçekleştirilemese bile İran savaşının bir an önce sona ermesini istiyor.

Cuma gününden pazar gününe kadar süren ankete katılanların yaklaşık yüzde 66’sı bu görüşü dile getirirken, yüzde 27’si çatışmanın uzun süre devam etmesi durumunda bile ABD’nin İran’daki tüm hedeflerine ulaşmak için çalışması gerektiğini söyledi. Yüzde 6’sı ise soruya cevap vermedi.

1021 kişinin katıldığı ankette, katılımcıların yüzde 60’ı ABD’nin İran’a yönelik askeri saldırılarını onaylamadığını, yüzde 35’i ise onayladığını belirtti.

Trump’ı destekleyen Cumhuriyetçilerin yüzde 40’ı ABD’nin hedeflerine ulaşılamasa bile çatışmanın bir an önce sona erdirilmesini desteklerken, yüzde 57’si daha uzun süreli bir müdahaleden yana. (Dış Haberler)

(Dış Haberler)
01.04.2026 05:54 / Güncelleme: 06:18

Nisan ayına sert başlangıç: Sağanak, fırtına ve toz taşınımı geliyor; hangi iller risk altında?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok ili sarı kodla uyardı. Yurt genelinde yağışlı bir gün olacak. Batı Akdeniz'de ve Ege kıyılarında fırtına ve toz taşınımı bekleniyor

Nisan ayına sert başlangıç: Sağanak, fırtına ve toz taşınımı geliyor; hangi iller risk altında?

Fotoğraf: Isaac Mitchell/Pexels

01.04.2026 12:01

Türkiye’nin çelik üretimi arttı, ihracatta düşüş sürüyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği verilerine göre, şubat ayında ham çelik üretimi 3 milyon tona çıkarak yıllık yüzde 3,4 artış gösterdi.

Türkiye’nin çelik üretimi arttı, ihracatta düşüş sürüyor

Fotoğraf: yasin hemmati/Unsplash

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!