31.03.2026 10:30 / Güncelleme: 11:38

MHP lideri Bahçeli CHP'yi hedef aldı: Hiç kimse dokunulmaz hiçbir makam sorumsuzluk zırhı değildir

Devlet Bahçeli, grup toplantısında CHP'yi hedef alarak belediyelere yönelik yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının “siyasi yozlaşmanın göstergesi” olduğunu savundu; iddiaların sonuna kadar araştırılması çağrısında bulundu.

MHP lideri Bahçeli CHP'yi hedef aldı: Hiç kimse dokunulmaz hiçbir makam sorumsuzluk zırhı değildir

Fotoğraf: TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasında CHP’yi hedef alan Bahçeli, CHP’li belediyelere yönelik belediyelere operasyonlar hız kesmeden devam ederken, "yolsuzluk" ve "usulsüzlük" iddialarını gündeme taşıdı ve bu iddiaların siyasi yozlaşmanın göstergesi olduğunu savundu. Devam eden sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, gerekli yasal düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek tüm siyasi aktörlere provokasyonlardan uzak durma çağrısı yaptı.

Bahçeli sözlerine, ABD ve İsrail'in İran'a açtığı savaştan bahsederek başladı. Bahçeli, "İsrail bölgeyi cehenneme çeviriyor. Ortadoğu da bir rejim değişecekse o İsrail olmalıdır. Trump'ın Netanyahu'yu ve İsrail'i sınırlandırması zorunluluk halini almıştır. Savaşın uzamaması bir an önce ateşkesin sağlanması acil bir ihtiyaçtır" dedi. Bahçeli  konuşmasına şöyle devam etti: "Hiç kimse bizden, Güney kesiminin silaha boğulduğu bir dönemde Kuzey Kıbrıs’ı yalnız bırakmamızı, soydaşlarımıza yönelen tehditleri görmezden gelmemizi beklememelidir. Kıbrıs bizim için millî bir davadır."

"İddiaların  ve sorumluların üzerine gidilmesi kaçınılmazdır"

Konuşmasında CHP'yi hedef alan Bahçeli şunları söyledi: "Her geçen gün yeni bir skandala konu olan CHP'li belediyeler maşeri vicdanı rahatsız etmektedir. Birbiri ardına ortaya saçılan rüşvet, irtikap iddiaları hukuki bir mesele olmaktan çıkmış siyasi yozlaşmanın Cumhuriyet Halk Partisinin her kademesine sirayet ettiğinin açık bir göstergesi haline gelmiştir. Bu vahim tablo kök salmış bir çarpık zihniyetin çürümüş bir siyasi anlayışın ve yozlaşmış bir yönetim yapısının Cumhuriyet Halk Partisine egemen olduğunun izlenimini veriyor. Görünen o ki Atatürk'ün partisi CHP'nin siyasal ve toplumsal ahlak anlayışı değişmiş, erozyona uğramıştır. Emanete ihanet etmiş yozlaşmanın zirvesine çıkmışlardır. İltimas yolsuzluk ve  çarpık ilişki ağları derinleşmiştir. Hiç kimse dokunulmaz hiçbir makam sorumsuzluk zırhı değildir. hukukun üstünlüğü esastır ve bu tür iddiaların sonuna kadar üzerine gidilmesi ve sorumluların üzerine gidilmesi kaçınılmazdır."

"İlk hedef amaca hizmet edecek yasaların hızla çıkarılmasıdır"

Sürece dair konuşan Bahçeli komisyonun ortak komisyon raporunun kabul edilerek bir  toplumsal mutabat zemininin ortaya çıktığını belirterek, "Gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için uygun zemin oluşmuştur. Bundan sonraki ilk hedef amaca hizmet edecek yasaların hızla çıkarılmasıdır. Gelinen kritik aşamada tüm siyasi aktörlerin ve toplum kesimlerinin titizlikle hareket etmek, süreci proveke edecek eylem ve söylemden kaçınmak mecburiyeti vardır. Kimse yanlış hesap yapmasın, tahriklere meyil etmesin, bölücü emellere heves etmesin, terörsüz Türkiye'yi sabote etmeeye kalkmasın" dedi. 

 

(Politika Servisi)
31.03.2026 06:25 / Güncelleme: 06:55

Meteoroloji'den Akdeniz için fırtına uyarısı: Hangi illerde kar ve yağmur bekleniyor? (31.03.2026)

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminine göre, bazı bölgelerde yağışlı hava bugün de etkisini sürdürecek. Bölge bölge hava durumu tahmini haberimizde.

Meteoroloji'den Akdeniz için fırtına uyarısı: Hangi illerde kar ve yağmur bekleniyor? (31.03.2026)

Fotoğraf: DHA

31.03.2026 10:04

Restoran menüsünden dolandırıcılığa: QR kod riskine dikkat

KVKK, sahte QR kodlar üzerinden kişisel verilerin ele geçirilebildiği konusunda uyarıyor. Gündelik hayatta yaygınlaşan QR kodlar, siber saldırganların yeni aracı haline geldi.

Restoran menüsünden dolandırıcılığa: QR kod riskine dikkat

Fotoğraf: Marielle Ursua/Unsplash

31.03.2026 00:19 / Güncelleme: 11:02

Erzincan-İliç'teki Çöpler Altın Madeni el değiştirdi: Kimin malı kime satılıyor?

İnsanlığın ortak değeri ve halkın malı olan doğal kaynakların piyasa malı gibi el değiştirmesi kapitalizmin, pazar ekonomisinin bir sonucudur.

Erzincan-İliç'teki Çöpler Altın Madeni el değiştirdi: Kimin malı kime satılıyor?

Fotoğraf: Elif Ekin Saltık | Evrensel

31.03.2026 11:27

Eymen cinayeti davasında karar: Üst sınırdan ceza verildi

İzmir’de ölü bulunan 5 yaşındaki Eymen ile ilgili yürütülen soruşturmada Mine Durak ile Serkan Elçetin’e, ayrıca “müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak” suçundan 8’er yıl hapis cezası verildi.

Eymen cinayeti davasında karar: Üst sınırdan ceza verildi

Fotoğraf: DHA

31.03.2026 09:14 / Güncelleme: 11:30

Kamuda 'FETÖ' soruşturması: Beşi görevde, 12 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'FETÖ'ye yönelik başlatılan soruşturmada 12 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Kamuda 'FETÖ' soruşturması: Beşi görevde, 12 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

Fotoğraf: DHA

31.03.2026 09:14 / Güncelleme: 09:20

İstismar dosyası çocuk 'bağırmadığı' için kapatıldı

Balıkesir'de 14 yaşındaki çocuğun, akrabası tarafından cinsel istismara uğramasıyla ilgili soruşturmada, Başsavcılık “Isırmak ve bağırmak suretiyle tepki verilmemesi” gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

İstismar dosyası çocuk 'bağırmadığı' için kapatıldı

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!