20.03.2026 13:36

Türkiye'yi temsil eden 5 takımın UEFA geliri 83,44 milyon avro: En fazla geliri Galatasaray elde etti

Türkiye'yi bu sezon Avrupa kupalarında temsil eden 5 takımın UEFA para ödüllerinden kazancı, toplam 83,44 milyon avro oldu. En fazla geliri Galatasaray, en az geliri ise Beşiktaş ve Başakşehir elde etti.

Türkiye'yi temsil eden 5 takımın UEFA geliri 83,44 milyon avro: En fazla geliri Galatasaray elde etti

Fotoğraf: AA

UEFA turnuvalarına 2025-2026 sezonunda Türkiye adına Galatasaray, Fenerbahçe, Samsunspor, Beşiktaş ve Başakşehir katılırken çeyrek final maçları öncesi 5 takım da elenmekten kurtulamadı.

UEFA'nın para ödülü dağıtım kriterlerine göre 5 takımın içinde en fazla geliri Galatasaray, en az geliri Beşiktaş ile Başakşehir elde etti.

Galatasaray'ın para ödülü 53,53 milyon avro

Bu sezon "Devler Ligi"ne direkt katılan Galatasaray, UEFA'nın para ödülleri yönetmeliğine göre "ayak bastı parası" olarak 18,62 milyon avro kazandı.

Ligde oynadığı 8 maçtan 3 galibiyet ve 1 beraberlik çıkartan "Cimbom" bu performansıyla 7 milyon avronun sahibi olurken, ligde elde ettiği dereceyle de 5,08 milyon avroluk gelire uzandı.

Ligde ilk 24'e kalarak son 16 turu play-off turu maçı oynamaya hak kazanan ve 1 milyon avroluk prime uzanan sarı-kırmızılı ekip, son 16 turuna yükselmesiyle kazancına 11 milyon avro daha ekledi.

Yayın havuzu değerlemesinden 6,41 ila 10,41 milyon avro (ortalama 8,41 milyon avro) kazanan Galatasaray'ın, UEFA katsayı kaleminden payına düşen miktar ise 2,42 milyon avro oldu.

Fenerbahçe'nin UEFA geliri 19,47 milyon avro

Bu sezona Şampiyonlar Ligi 3. eleme turundan başlayan ve 175 bin avro ile açılışı yapan Fenerbahçe, sonraki turda (play-off) Şampiyonlar Ligi'nden elendi.

"Devler Ligi"nin kapısından dönen sarı-lacivertli ekip, bir nevi "teselli ikramiyesi" mahiyetindeki 4,29 milyon avroyla ödüllendirildi.

Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam eden Fenerbahçe; bu organizasyona katılımından dolayı 4,31 milyon avro, ligdeki performansıyla (3'er galibiyet ve beraberlik) 1,8 milyon avro ve ligde elde ettiği dereceyle 1,45 milyon avroluk gelire uzandı.

Son 16 play-off turu oynamasından dolayı hanesine 300 bin avro daha yazdıran "Sarı kanaryalar", yayın havuzu değerlemesinden 4,39 ila 5,59 milyon avro (ortalama 4,99 milyon avro), UEFA katsayı kaleminden de 2,16 milyon avroyu kasasına koydu.

Samsunspor'un geliri 7,89 milyon avro

Samsunspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turundan sezonu açtı ve 175 bin avroyla başlangıç yaptı.

Bu turu geçemeyerek yoluna Konferans Ligi'nde devam eden kırmızı-beyazlı ekip; "ayak bastı parası" olarak 3,17 milyon avro, ligdeki performansıyla 1,33 milyon avro, ligdeki derecesiyle 830 bin avro, son 16 turu play-off turuna kalmasıyla 200 bin avro ve son 16 turu oynamasıyla 800 bin avro kazandı.

Yayın havuzu değerlemesinden payına 570 bin ila 1 milyon 570 bin avro (ortalama 1 milyon 70 bin avro) düşen Samsunspor, katsayı kaleminden de 320 bin avroluk gelir elde etti.

Beşiktaş ve Başakşehir 1 milyon 275'er bin avroyla yetindi

Çıktığı ilk sınavda UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda elenerek Konferans Ligi'ne geçiş yapan Beşiktaş, bu turnuvada da sadece bir tur ilerleyebildi ve play-off'ta Avrupa defterini kapattı.

Başakşehir ise Konferans Ligi 2. eleme turunda dahil olduğu turnuvada 2 tur ilerleyip tıpkı Beşiktaş gibi play-off turunda Avrupa macerasını noktaladı.

Her iki takım da oynadıkları her tur için 175'er bin avro ve Konferans Ligi play-off turunda elenmeleri sebebiyle 750'şer bin avroluk teselli ödülüyle sezonu tamamladı.

Türkiye’yi bu sezon Avrupa’da temsil eden takımların UEFA gelirleri şöyle:

(AA)
20.03.2026 07:29 / Güncelleme: 08:45

Meteoroloji’den 17 il için sarı kod uyarısı: Sağanak, kar yağışı ve fırtına bekleniyor (20.03.26)

Meteoroloji, yurt genelinde yağışlı havanın etkili olacağını duyurdu. Marmara’nın doğusu başta olmak üzere birçok bölgede kuvvetli yağış ve rüzgar beklenirken, 17 il için sarı kod uyarısı verildi.

Meteoroloji’den 17 il için sarı kod uyarısı: Sağanak, kar yağışı ve fırtına bekleniyor (20.03.26)

Fotoğraf: AA

20.03.2026 10:58

Hanönü'nde madene ‘ÇED gerekli değil’ kararı: Şirkete 12 yılda 23 ÇED raporu verildi

Hanönü ilçesinde Acacia Maden tarafından işletilen bakır ocağına bir yenisi daha eklenmeye hazırlanılıyor. Şirketin 12 yılda bakanlığa verdiği 23 proje için "ÇED olumlu" veya "ÇED gerekli değil" kararları çıktı.

Hanönü'nde madene ‘ÇED gerekli değil’ kararı: Şirkete 12 yılda 23 ÇED raporu verildi

Fotoğraf: MA

20.03.2026 09:16 / Güncelleme: 11:43

Antalya'da tarım işçilerinin kaldığı konteynerde yangın: Anne ve 5 çocuk hayatını kaybetti

Antalya’nın Kepez ilçesinde serada çalışan tarım işçilerinin kaldığı konteynerde çıkan yangında 5 çocuk ve hamile kadın hayatını kaybetti. Dumandan etkilenen 1'i ağır, 4 kişi ise hastanede tedaviye alındı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Antalya'da tarım işçilerinin kaldığı konteynerde yangın: Anne ve 5 çocuk hayatını kaybetti

Fotoğraf: AA

20.03.2026 12:10 / Güncelleme: 12:13

PFDK, Süper Lig'den 6 kulübe para cezası verdi: Selçuk İnan'a 1 maç ceza

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'den 6 kulübe farklı ihlaller gerekçesiyle para cezası verdi. Kurul, ayrıca Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan'a 1 maç men cezası verdi.

PFDK, Süper Lig'den 6 kulübe para cezası verdi: Selçuk İnan'a 1 maç ceza

Fotoğraf: AA

20.03.2026 12:28

CHP'li Sezgin Tanrıkulu: Trafik güvenliği için planlı ve insan odaklı önlemler alınmalı

CHP'li Sezgin Tanrıkulu trafik cezaları ve trafik güvenliği ile ilgili İçişleri Bakanlığı'na soru önergesi verdi. Tanrıkulu trafik güvenliğinin yalnızca cezalarla değil, planlı ve insan odaklı önlemlerle sağlanabileceğini belirtti.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu: Trafik güvenliği için planlı ve insan odaklı önlemler alınmalı
20.03.2026 11:13

Bütçede dikkat çeken artış: 66 kat artan müşavir ödemeleri kime yapıldı?

Bütçede “müşavir firma ve kişilere ödemeler” kaleminde bir ayda 66 katlık artış yaşandı. Şubat ayında bu kalem için yapılan harcama 4,5 milyar TL’yi aştı.

Bütçede dikkat çeken artış: 66 kat artan müşavir ödemeleri kime yapıldı?

Fotoğraf: constructionestimate/Pixabay

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!