MHP lideri Bahçeli: Türk hava sahasına giren füzeler kafamızı karıştırıyor
Türkiye hava sahasına düşen füze parçalarına ilişkin İran’a uyarıda bulunan Bahçeli, "Türkiye ve İran'ı karşı karşıya getirmeye matuf siyonist, emperyalist bir komployu da ihmal veya göz ardı etmiyoruz" dedi.
Fotoğraf: TBMM
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı savaşın bölgeyi daha da istikrarsızlaştırdığını belirten Bahçeli, çatışmaların bilançosunun her geçen gün ağırlaştığını söyledi. Konuşmasında Kürtler üzerinden yürütüldüğünü belirttiği planlara tepki gösteren Bahçeli, Türkiye’nin hava sahasına düşen füze parçalarına ilişkin İran’a uyarıda bulunurken, Özgür Özel ve CHP'ye sert eleştiriler yöneltti. Bahçeli ayrıca, TRT ekranlarından davaların canlı yayınlanması gerektiğini bir kez daha dile getirdi.
ABD ve İsrail'in İran'a başlattığı savaşın bilançosunun giderek arttığına işaret eden Bahçeli, "Siyonist-emperyalist şiddet ortaklığının askeri projesi kan ve nefretle sarılmıştır. ABD-İsrail koalisyonunun İran'a yönelik başlattığı savaşın 11. gününde bilanço gittikçe ağırlaşmaktadır. Felaket kol gezmektedir" dedi.
"Kürtler paralı askerlik yapmaz"
Bahçeli, Trump'ın Kürtlerle ilgili çağrısına değinerek "Şii de Müslümandır, Sünni de Müslümandır. Bozgunculuğun davulunu çalanlar, sanal ihtilafların namusunu tutanlar alçak kere alçaktır. Kürt kardeşlerimizi sahaya sürmek için hava koklayan ve ortam yoklayan, bu sayede İran'ı içten çökertmenin planını yapan hiçbir mihraka Kürtler paralı askerlik yapmaz, yapmamalıdır! Kürt kardeşlerim satılık değildir! Kiralık değildir! Tetikçi değildir! Onun bunun projelerinde piyon olarak da görülemez, gösterilemez" diye konuştu.
Düşen füzeler: "Komployu da ihmal veya gözardı etmiyoruz"
İran'dan ateşlenen füzelere ait parçaların Türkiye'nin hava sahasına yönelmesine de değinen Bahçeli, "Bu tehlike saçan vakalarla ilgili İran İslam Cumhuriyetinin yaptığı özür mahiyetindeki açıklamalar egemenlik haklarımıza gösterilen saygının telafuz edilmesi elbette tarihi kıymettedir. Ancak 9 Mart 2026 tarihinde İran'dan ateşlenip Türk hava sahasına giren yeni bir balistik mühimmatın yine NATO usnurlarınca etkisiz hale getirilmesi ve parçaların da Gaziantep'te boş araziye düşmesi kafamızı karıştırmaya başlamıştır. Her ülke aklını başına almalıdır. Türkiye, üzerinde kumar oynanacak bir ülke değildir. Taciz ve tehrik olup olmadığını netleştirecek ülke İran İslam Cumhuriyetidir. Kasti bir tavrın olmadığına inanmak istiyoruz iyi komşuluk hukukumuzu korumak istiyoruz. Ancak Türkiye'nin de yol geçen hanı olmadığını canı sıkılanın keyfi yetenin füze ateşleyeceği bir ülke olarak görülemeyeceğini de ihtiyatlı ve temkinli bir dille beyan ediyoruz. Elbette Türkiye ve İran'ı karşı karşıya getirmeye matuf siyonist, emperyalist bir komployu da ihmal veya göz ardı etmiyoruz. Bir daha hava sahamızda yolunu ya da yönünü kaybetmiş bir füze ya da İHA duymak istemediğimizi cümle alem bilmelidir" şeklinde konuştu.
Özgür Özel ve CHP'yi hedef aldı
Konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alan Bahçeli, Özel'in Türkiye'nin "hava savunma gücüne" yönelik eleştirilerine tepki göstererek, "CHP yönetimi 5. kol faaliyeti içindedir. Allah'a çok şükür Türkiye'nin her şeyi vardır. Bunu dünya gördü bir tek CHP Genel Başkan ve yönetimi görmedi, görmek istemez" dedi.
TRT'den 'canlı yayınlansın' çıkışı
MHP Lideri Bahçeli, İBB duruşmalarının canlı yayınlaması için bir kere daha çıkışta bulunarak şunları söyledi:
"İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen her davanın adalete müzari kılınarak, kararın daha fazla uzamasına fırsat verilmeden en makul sürede sonuçlandırılıp ülke gündeminden çıkarılması muhakkak surette temin edilmelidir. Her türlü çirkeflik yaşanmış, mahkeme salonu da şov alanına dönüşmüştür. Grup salonuna ve miting meydanıa çevirenler... Neymiş, eski belediye başkanı selamlama konuşması yapmak için kürsüye çıkacakmış. Milletmiz CHP'nin adalet, hukuk tanımaz, siyasi ayak oyunlarından bıkmış ve usanmıştır. Biz duruşmalar televizyonlardan canlı yayınlansın derken haksız mıydık? Milletimizin gözü önünde ak koyun, kara koyun tefrik edilsin. Her şey bilinsin, görülsün, birebir takip edilsin derken yanlış mı söylüyorduk? Geldiğimiz bu süreçte haklılığımız netleşmiştir. Ayyuka çıkan siyasi içerikli hukuk ihlallerinin Türk yargısına kesif bir karşı duruş olduğu belgelenmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi hukuku hiçe saymıştır. Elbette bunun bedelini adalet ve hukuk namusu karşısında mutlaka ödeyecek, kati sonuçlarına da öyle ya da böyle katlanacaktır."
(Politika Servisi)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et