Beşiktaş 3 puanı 4 golle aldı | Sergen Yalçın: Sezonun en iyi oyunuydu
Beşiktaş, Göztepe’yi 4-0 mağlup ederek puanını 43’e yükseltti ve 4. sıraya yerleşti. Karşılaşma sonrası konuşan teknik direktör Sergen Yalçın, “Bu sezonun en iyi oyunuydu” dedi.
Fotoğraf: AA
Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş, sahasında Göztepe'yi 4-0 mağlup etti. Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, karşılaşmanın ardından "Bu sezon oynadığımız en iyi oyundu. Yeni bir şey inşa etmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte bu yapıyı oluşturacağız. Tek amacımız sistem oturtmak” dedi.
Beşiktaş, Wilfred Ndidi'nin golüyle 9. dakikada 1-0 öne geçti. 36. Dakikada ise Amir Murillo'nun golüyle siyah beyazlılar, soyunma odasına 2-0 önde gitti. Maçın 2. yarısında Junior Olaitan ve Hyeon-gyu Oh'un golleriyle farkı açan Beşiktaş, puanını 43'e yükseltti ve 41 puanda kalan Göztepe'nin önünde 4. sıraya yerleşti.
Sezonun ilk yarısında İzmir'de oynanan maçı 3-0 kaybeden Beşiktaş, bu sonuçla ikili averajda üstünlüğü de ele geçirdi.
Sergen Yalçın ve Orkun Kökçü cezalı duruma düştü
Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın ve kaptan Orkun Kökçü gördükleri sarı kartla cezalı duruma düştü.
Karşılaşmanın 16. dakikasında itiraz nedeniyle sarı kart gören Sergen Yalçın, bu sezonki 4. sarı kartına ulaştı.
Sergen Yalçın'ın yanı sıra 66. dakikada sarı kart gören kaptan Orkun Kökçü de cezalı duruma geldi. Tecrübeli oyuncu Kocaelispor karşısında takımını yalnız bırakacak.
Oh üçte üç yaptı
Karşılaşmanın dördüncü golünü kaydeden Hyeon-gyu Oh, siyah-beyazlı formayla çıktığı üçüncü maçında da fileleri havalandırdı. Beşiktaş formasıyla ilk maçına Alanyaspor karşısında çıkan Oh, 2-2 biten maçta attığı golle siyah-beyazlı taraftarlara merhaba derken Başakşehir deplasmanında da skoru değiştirmeyi başardı.
Güney Koreli oyuncu, Göztepe karşısında da sağ çaprazdan sert bir vuruşla topu ağlara göndererek takımının 4. golünü kaydetti.
Maçın ardından Sergen Yalçın’dan açıklama
Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında "Bu sezon oynadığımız en iyi oyundu. Hem oyunu hem skoru kazandık. Mükemmel bir geceydi. Sonunda çok mutlu olduk" dedi.
Beşiktaş Futbol A takımı Genel Koordinatörü Serkan Reçber'in transferlerde çok önemli rolü olduğunu vurgulayan Yalçın, "Transferlerde Serkan Reçber'in payı çok büyük. Onunla aylardır çalışıyoruz. Oyuncuları onaylayan benim ama bulan, çalışan o. Onun da hakkını vermek lazım. Geçen dönemlerde 'Serkan ne iş yapıyor' deniyordu, Serkan oyuncu buluyor. Oyuncularla, menajerler buluşuyor, onlara Beşiktaş'ı, planlamamızı anlatıyor. Aldığımız oyuncuların hepsi takımlarında oynayan oyunculardı. Umarım bundan sonrası bizim için daha iyi olur” dedi.
‘Tek amacımız sistem oturtmak’
Ligdeki sıralamadan çok oyunu geliştirmeyi düşündüklerini dile getiren Yalçın, "Ligi nerede bitireceğimizi değil oyunu nasıl geliştireceğimizi düşünüyoruz. Ligi nerede bitireceğimizi bilmiyorum, bir yerde bitireceğiz. Yeni bir şey inşa etmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte bu yapıyı oluşturacağız. Tek amacımız sistem oturtmak. 5 yıllık bir planlama yapıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
(Spor Servisi)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et