Japonya'da yoğun kar yağışı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 46’ya yükseldi
Japonya'da devam eden kar yağışı kaynaklı kazalarda can kaybı 46'ya yükseldi. En fazla can kaybı 17 ölümle Niigata eyaletinde yaşandı.
Fotoğraf: DHA
Japonya'da 20 Ocak'tan bu yana etkili olan şiddetli kar yağışı nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 46’ya yükseldi.
DHA'da yer alan habere göre, Japonya Yangın ve Afet Yönetim Ajansı (FDMA) ülke genelinde kış şartlarından kaynaklanan ölüm ve yaralanma vakalarına ilişkin son verileri paylaştı. Yapılan açıklamada, ülkenin geniş kesimlerinde devam eden kar yağışı kaynaklı kazalarda can kaybının 46'ya ulaştığı bildirildi. Kar temizleme çalışmaları ve buzlanma nedeniyle meydana gelen kazalarda yaralananların sayısının ise 558 olduğu kaydedildi.
En fazla can kaybı Niigata eyaletinde
Can kayıplarının en yoğun yaşandığı bölgenin 17 ölümle Niigata eyaleti olduğu belirtildi. Niigata'yı, Akita, Hokkaido ve Aomori eyaletlerinin takip ettiği aktarıldı.
Yurttaşlara kar temizleme çalışmaları sırasında güvenlik önlemlerini almaları ve mümkünse tek başlarına çalışmamaları uyarısında bulunuldu.
{{5969624}}
(Dış Haberler)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et