Tırın altında kalıp sıkışan motokurye: Ekipmanlarım sayesinde hayattayım
Adana'da genç motokurye Mesut Aldanma'nın yaşadığı iş kazası, koruyucu ekipmanların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Tırın altında kalıp sıkışan kurye, ekipmanları sayesinde hayatta kaldığını söyledi.
Fotoğraflar: DHA | Kolaj: Evrensel
Adana'da motosikleti ile çarpıştığı tırın altında sürüklenip sıkışan 26 yaşındaki kurye Mesut Aldanma, kaskı ve koruyucu kıyafetleri sayesinde kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Aldanma, "Ekipmanlarım sayesinde hayattayım. Kırığım, çıkığım bile yok; vücudumda ufak tefek eziklerle kurtuldum" dedi.
Adana'da meydana gelen iş kazası, motokuryeler açısından koruyucu ekipmanların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. İş kazası, 4 Şubat'ta Seyhan ilçesine bağlı Büyükdikili Mahallesi'nde meydana geldi. Bir kebapçıda kuryelik yapan Mesut Aldanma yönetimindeki motosiklet ile sürücüsünün ismi öğrenilemeyen tır çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü, tırın çekicisinin altında kalarak sıkıştı. Kazaya tanık olanlar, sağlık ekipleri gelene kadar motokuryeye yardım etti.
Kaskı olmasaydı yaşamını yitirebilirdi

Kaskı ve koruyucu kıyafetleri sayesinde kazayı hafif sıyrıklarla atlatan kurye, itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarıldı. İlk müdahalesi kaza yerinde yapılan Aldanma, ambulansla götürüldüğü hastanede tedavisinin ardından taburcu edildi.
Kaza günü yaşadıklarını anlatan Aldanma, "Dükkana sipariş gelmişti, paketi almak için yola çıktım. Yolda ilerlediğim sırada kırmızı ışık yandı, önümde 3 tır vardı. Ben de emniyet şeridinden yan taraflarından geçtim. Kırmızı ışık söndükten, yeşil yandıktan sonra ilerlemeye başladık. Yanımdaki tır beni fark etmedi ve sağa sinyal vermeden dönmeye çalıştı. Frene bastım fakat duramadım, kaydım ve tırla çarpışıp altında sıkıştım" diye konuştu.
Çok büyük bir kaza geçirdiğini aktaran Aldanma, "Ekipmanlarım sayesinde hayattayım. Tır, beni yol boyunca sürüklemişti. Kaskım olmasaydı, yüzüm paramparça olacaktı. Koruyucu giysilerim olmasaydı; gövdem, ellerim paramparça olacaktı. Ekipmanlarım sayesinde hayattayım. Kırığım, çıkığım bile yok; vücudumda ufak tefek eziklerle kurtuldum. Sürüklendiğim sırada asfaltla burun burunaydım. Gözümü açtığımda ailem, arkadaşlarım gözümün önüne geldi. Tarif edilemez bir his yaşadım, bütün hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçti. Bütün motorcu kardeşlerime sesleniyorum; ekipmanlarınızı takmayı ihmal etmeyin" dedi.
Ekipmanlar pahalı, kuryeler ulaşmakta güçlük çekiyor
Öte yandan motokuryeler her fırsatta ölmemek için kaliteli ekipman taleplerini dile getiriyor. Motosiklet ekipmanlarının ek gümrük vergilerine, özel tüketim vergilerine maruz kalmamasını istiyorlar. Evrensel'e konuşan bir kurye, "Kaliteli ekipman almak istiyoruz, bizi hayatta tutacak ekipmanları alabilmek istiyoruz. Bunun için ÖTV'lerin kaldırılmasını istiyoruz" demişti.
Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et