Aydın'ın Köşk ilçesinde tarım arazileri taşkından zarar gördü
Aydın'da etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle Büyük Menderes Nehri taştı. Köşk ilçesinde yaklaşık 150 dönüm buğday ve yonca ekili tarım arazisi su altında kalırken, çiftçiler yeni taşkın riskinden endişe duyuyor.
Fotoğraf: DHA
Aydın — Son günlerde etkisini artıran sağanak yağışlar, Büyük Menderes Nehri’nde yeniden taşkına neden oldu. Nehrin debisinin yükselmesiyle Köşk ilçesine bağlı Çiftlik Koçak Çayı mevkisindeki tarım alanları su altında kaldı.
Taşkın nedeniyle yaklaşık 150 dönüm buğday ve yonca ekili tarım arazisinin zarar gördüğü öğrenildi. Bölgedeki çiftçiler, suların çekilmesinin ardından arazilerinde hasar tespiti yaptı. Meteoroloji verilerine göre yağışların aralıklarla devam etmesi beklenirken, üreticiler olası yeni taşkınlara karşı tedirgin olduklarını dile getirdi.
(DHA)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...

Evrensel'i Takip Et