MHP'li isim emeklileri 'şükretmemekle' suçladı
MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, açlık sınırının binlerce lira altındaki 20 bin TL'ye mahkum edilmek istenen emeklileri "şükürsüzlükle" suçladı.
Fotoğraf: ANKA
En düşük emekli aylığını 20 bin liraya çıkaran düzenleme komisyondan geçerken, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık emeklileri “şükürsüzlükle” suçladı. Alıcık, "Şundan çok rahatsızım. Bu millet bir kere haline şükretmiyor, iki para ile ilgili beklentileri çoğalıyor. Şükürsüzlük bu memleketin sonu olacaktır ben ondan korkuyorum" dedi.
'Kusura bakmasınlar biz de siyaset yapıyoruz'
Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’nde konuşan Alıcık, MHP ve AKP’nin emekli maaşlarının artırılmasına yönelik önergeleri reddetmesiyle ilgili soruya ""Hayır, burada bir tezat yok. Öncelikle devleti kimin yönettiğine bakmak lazım. O önergenin kim tarafından verildiğine bakmak lazım. Şimdi bağcıyı mı döveceğiz, iş mi yapacağız? Buna iyi bakmak gerekir. Muhalefet partisi olarak önerge verirsiniz, eyvallah. Bakın, CHP çıkıp 'asgari ücret şu kadar olmalı' diyor. Peki hangisini hayata geçirdiniz? Basına konuşmakla bu işler olmuyor. Meclis'te önerge vermiş olabilirsiniz sizin bu önergeniz AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden yürütülecek. Kusura bakmasınlar biz de siyaset yapıyoruz. Bütçe nereden ayarlanacak haberiniz yok, para nereden haberiniz yok" diye yanıt verdi.
'Şükürsüzlük bu memleketin sonu olacak'
Alıcık, maaşların yetersiz olduğunu kabul etmekle birlikte yine emeklileri "şükür etmemekle" suçladı:
"Biz eğer devletimizi ayakta tutamazsak siz nereden bahsediyorsunuz? Ya buna bakmak lazım. Ben şundan çok rahatsızım, bu millet bir kere haline şükretmiyor, iki para ile ilgili beklentileri çoğalıyor. Şükürsüzlük bu memleketin sonu olacaktır ben ondan korkuyorum. O yüzden biz tabii ki emeklimize devlet memurumuza, devletimize, garip gurabaya her şeye sahip çıkılıyor. Sahip çıkmaya da devam edecek. Tabii ki maaşlar yetersiz, eyvallah. Bizim paranın gücünü arttırmamız lazım. Alım gücünü arttırmamız lazım. Fiyatların bir günde değişen bir toplum olmaktan çıkartmamız lazım. Etinden, pirincinden, süresinden, yiyeceğinden, giyeceğinden hepsine kadar devletimizin bu konuyla ilgili çalışma yapması lazım."
Bahçeli 'sefalet ücreti' demişti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında 20 bin TL'lik en düşük emekli aylığını yetersiz bulduğunu söylemiş, "Sayıları 5 milyona yaklaşan kardeşlerimizin sosyal ve ekonomik durumlarını iyileştirmek için gerekirse elimizi değil gövdemizi taşın altına koymalıyız. Onlar üzülürken bizler rahat olamayız, onları sefalet ücreti değil en azından insanca yaşayabilecekleri bir seviyeye taşımalıyız" demişti.
AKP ve MHP önergeleri reddetti
CHP'nin emekli aylığının artırılması, emeklilerin yaşadığı gelir adaletsizliğinin giderilmesine yönelik verdiği araştırma önerisi ile; Yeni Yol Grubu ve CHP tarafından verilen, emeklilerin maaş durumu ve yaşam standartlarının tüm boyutlarıyla araştırılması önerisi AKP ile MHP'nin oylarıyla reddedilmişti.
(Politika Servisi)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et