04 Haziran 2013 04:51

Çorum’da 3. günde 15 bin kişi

Çorum’da, Taksim Gezi Parkı’ndaki polis şiddetini ve hükümetin “halkın duyarlılığını hiçe sayan” inadına tepki vermek amacıyla düzenlenen yürüyüşlere halkın katılımı her geçen gün artarak devam ediyor.Cumartesi günü 5 bin, Pazar günü 10 bin kişinin katıldığı yür&uum

Çorum’da 3. günde 15 bin kişi
Paylaş
Taner Şimşek


Cumartesi günü 5 bin, Pazar günü 10 bin kişinin katıldığı yürüyüşe Pazartesi günü 15 bini aşkın yurttaş katıldı.

LİSELİ GENÇLER ÖZDOĞANLAR’DA TOPLANDI

Saat 16.30 sularında yüzü aşkın liseli genç Özdoğanlar Kavşağı’nda toplandı.  Sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, “Diktatör Tayyip”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganı atan liseli gençlerin sayısı zaman ilerledikçe arttı. Bine yakın genç daha sonra caddeyi trafiğe kapatarak yürüyüşe geçti. Hükümete karşı tepkilerini dile getiren gençlerin bir kısmı CHP ve ADD’nin yönlendirmesi ile Atatürk Anıtı’na çıkarken, diğer bir kısmı ise Pirbaba Çamlığı’nda HDK, Emek Gençliği, TKP ve ÖDP’li gençlerinin oturma eylemine katıldı.


Pirbaba Çamlığı’nda oturma eylemi düzenleyen gençler sık sık slogan atarken, çeşitli marşlar söylediler. Birçok genç, “Artık bu baskı düzenine son verilmeli. Halkın talepleri dikkate alınmalı” diyerek, özellikle Başbakan Erdoğan’ın tavrına tepki gösterdi.

MAHALLELER KENT MERKEZİNE AKTI

Piribaba Çamlığı’nda sayı her geçen dakika artarken, mahallelerden de kent merkezine doğru yürüyüşe geçildi. Özellikle sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenerek bir araya gelen binlerce yurttaş önce Özdoğanlar Kavşağı’nda buluştu. Yolu trafiğe kapatan kitle, buradan Piribaba Çamlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Her iki grubun da birleşmesi ile sayı 15 bini geçti. Kadınların ellerinde tencere tavalarıyla sokağa çıktığı, genciyle yaşlısıyla binlerce Çorumlu Saat Kulesi’ne doğru yürüyüşe geçti.


En önde EMEP, YSGP, TKP, Eğitim Sen, BES başkanları ve yöneticilerinin bulunduğu yürüyüş Belediye binası önüne kadar devam etti. Polis ise AKP İl Binası’nın bulunduğu İnönü Caddesi’ne barikat oluşturdu. Kitlenin polisle temasını önlemek amacıyla parti ve sendika başkanları zincir oluşturmak zorunda kaldı. Yaklaşık 1 saat boyunca Çorum’un en işlek caddesi olan Gazi Caddesi’ni sloganlarıyla inleten yurttaşlar tekrar geldikleri yönden Bahabey Caddesi’ne doğru yöneldiler. Çorum’daki eylem gece 01.00’e kadar devam etti. (Çorum/EVRENSEL)

LİSELİ GENÇLERİN EYLEMİNDEN BİR KARE

ÖNCEKİ HABER

NTV'de Gezi Parkı direnişi istifası

SONRAKİ HABER

Öğrencilerden direnişe destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa