09 Mayıs 2013 08:01

Tekin: Milletvekili düzenlemesinden rahatsızım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, milletvekillerinin özlük haklarıyla ilgili yapılacak düzenlemeden rahatsız olduğunu söyledi. Tekin, "Bu ülkede insanlar asgari ücretle hatta asgari ücretin altında çalışıyor. Bu özel statünün getirilmesi çok doğru değildir" dedi.G

Tekin: Milletvekili düzenlemesinden rahatsızım
Paylaş
Mutlu Özay


Gürsel Tekin, Beylikdüzü Yakuplu’da ikamet eden Roman vatandaşları ziyaret etti. Roman vatandaşların istek ve şikayetlerini dinleyen Tekin, daha sonra tek tek ev ziyaretinde bulundu. Tekin, Roman vatandaşların çok ciddi sorunları bulunduğuna dikkat çekti. Roman vatandaşların ilk olarak mülkiyet sorunu yaşadıklarını kaydeden Tekin, “Halen bu vatandaşlarımızın mülkiyet sorunu çözülememişse biz dahil olmak üzere herkesin kendini gözden geçirmesi gerekmektedir” dedi.

ÖZEL STATÜ DOĞRU DEĞİL

TBMM'de grubu bulunan 4 partinin ortak teklifi ile Meclis'e sunulan milletvekillerinin özlük haklarıyla ilgili soruları cevaplayan Tekin, kişisel olarak bu düzenlemeden rahatsız olduğunu belirtti. Tekin, Meclis'te grubu bulunan 4 partinin sadece bu konuda değil birçok kararda da uzlaştığı hatırlatmasını yaparak şu açıklamada bulundu: “Ben pek Meclis'e giden bir milletvekili değilim, daha çok milletin içindeyim. Gazetede okudum, içeriği nedir tam bilmiyorum. Bu ülkede insanlar asgari ücretle hatta asgari ücretin altında çalışıyor. Bu özel statünün getirilmesi çok doğru değildir.”

SÜRECİN 4 TARAFI VAR

PKK gerillalarının yurt dışına çekilmesine dair soruları cevaplayan Tekin, iktidar kanadında farklı demeçlerin bulunduğunu ifade etti. Tekin şöyle konuştu: “Sayın Cemil Çiçek, Sayın Bülent Arınç, Sayın Başbakan başka bir şey söyledi, AK Parti yetkilileri başka bir şey söyledi. O açıdan sürecin nasıl başlayıp başlamadığını doğrusu bilmiyorum. Bize en çok sorulan ‘sürece destek verecek misiniz?' oluyor. Ben bu sürecin dört tarafı olduğunu düşünüyorum. Biri hükumettir, ikinci tarafı devlettir. Öbür tarafa baktığımızda PKK ve BDP’dir. Ayrıca verilen dört demece de bakmak gerekir. Acaba bu gerçekten bir barış süreci midir yoksa başka bir şey midir? Sayın Başbakan’ın cümlesi aynen şu ‘kim pazarlık yapıyorsa namussuz ve şerefsizdir.’ Devletin önemli bir kurumu açıklama yaptı ‘galiba biz bölünüyoruz’ dedi. PKK adına Murat Karayılan açıklama yaptı, ‘liderimiz bırakılmadığı sürece barış olmaz’, Selahattin Demirtaş ‘Gerilla çekildi askerde çekilecek’ beyanları verildi. Bu cümleleri üst üste koyduğumuzda bunun adı barış mıdır nedir onun takdirini kamuoyuna bırakıyorum.”

Tekin, daha sonra CHP Yakuplu Dayanışma Evi'nin açılışını yaparak partililerle sohbet etti. (İstanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Antepli tamirciler isyan etti

SONRAKİ HABER

‘Cezaevlerinde ölüme seyirci kalınamaz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa