13 Nisan 2013 13:03

Kadroya karşı çıktı rotasyonu savundu!

Sendika yöneticileri ile bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4-c’lilerin kadroya alınmasına “Mali yük getirir, Maliye buna itiraz eder” diyerek karşı çıktı. Tüm memurların rotasyon kapsamına alınmasında da ısrarcı oldu.
Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısına Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in yanı sıra kamuda yetkili sendikaların genel başkanları da katıldı. 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nda yapılması öngörülen değişikliklerin masaya yatırıldığı toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü.

BAKAN SENDİKALARI DİNLEMEDİ

Alınan bilgiye göre Bakan Çelik, bütün memurlara “rotasyonda” ısrarcı oldu. Ancak üç konfederasyon da buna karşı çıktı. Konfederasyonlar, rotasyon yerine hangi bölgede gereksinim varsa buraların “cazibe merkezi” haline getirilmesi, fazla maaş gibi teşvik uygulaması sağlanarak bütün memurların istekli çalışmasının yolunun açılmasını istedi.
Bakan Çelik, konfederasyon başkanlarına hangi unvanların rotasyon kapsamında olması gerektiğini de sordu. Ancak konfederasyon başkanları bir kez daha rotasyona karşı olduklarını söyledi.

GREV YASAĞINI KALDIRIN

Toplantıda üç konfederasyon da 4-b, 4-c statülerinin kaldırılarak bütün memurların kadroya alınmasını istedi. Ancak Çelik, 4-c’lilerin kadroya alınmasının mali yük getireceğini söyleyerek sendikaların bu isteğine karşı çıktı. Sendikalar toplantıda disiplin cezalarının hafifletilmesini, mobbingin de ceza kapsamına alınmasını talep etti. Grev hakkının yasak olmaktan çıkarılmasını da isteyen sendikalar, üst düzey görevlere gelecek olan müsteşar ve genel müdürlerin hükümetle gelip hükümetle gitmesinin yanlış olduğunu, bu durumun ‘hükümet memuru’ kavramını doğuracağını ifade ettiler.


MEMUR-SEN’İN KIRMIZI ÇİZGİLERİ

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında kırmızı çizgilerini açıkladı. Gündoğdu’nun kurula sunduğu raporda memurlara fazla mesai ücreti verilmesi, bazı derece ve kademe sınırlamalarının kaldırılması, emniyet ve askeriyede çalışan sivil memurlara sendika kurma ve üye olma hakkı tanınması, kamuda kılık kıyafet özgürlüğünün getirilmesi gibi talepler yer alıyor.

Kamu Sendikaları Heyet Başkanı Gündoğdu, görevde yükselme ve unvan değişikliği için sınavların belirli aralıklarla yapılması, tahsis edilen kadroların arttırılması, ek ödemenin emekliye yansıtılması, emekli maaşının hesaplanmasında bütün gelirlerin dikkate alınması, emekli ikramiyesinin ödenmesinde 30 yıllık süre sınırlamasının kaldırılması isteklerini iletti. Kırmızı çizgilerinin memurların iş güvencesi olduğunu kaydeden Gündoğdu, bu konuyu tartışmaya açacak herhangi bir oluşumun içinde yer almayacaklarını söyledi.


ŞU KONULAR ELE ALINDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in başkanlığındaki toplantıda şu konular masaya yatırıldı:
- Memurlara rotasyon uygulaması
- Müsteşar ve genel müdürlerin görev süresi
- Uzman yardımcılarının uzmanlığa geçişi için öngörülen süre,
- Daire başkanı, genel müdür ve diğer üst düzey yöneticilerin atanabilmesi için gereken memuriyet süresi
- Disiplin cezalarına ilişkin yapılması düşünülen düzenleme
- 4-b ve 4-c’li personelin kadroya geçirilmesi (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et