29 Mart 2013 12:00

Sinema ve barış

Akdeniz Üniversitesi Basın Yayın Topluluğu’nun düzenlediği etkinlikler kapsamında “Basın-Yayın Kariyer Günleri” paneli düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan Filmarası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Suat Köçer, söz konusu derginin Kürt Sineması’yla ilgili özel sayısını değerlendirdi.İletişim

Sinema ve barış
Paylaş

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele, Senarist Oyuncu Dr. Ersan Kesal ve Filmarası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Suat Köçer katıldı. Ersan Kesal, Nuri Bilge Ceylan’ın “Uzak” filminde oyunculukla başlayan sinema serüvenini, “Üç Maymun”da ve “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmlerinde de senarist ve oyunculuğundaki deneyimlerini aktardı. Suat Köçer ise, Filmarası Dergisi’nin oluşum sürecinden bahsederken, içerik olarak nasıl bir yol izlediklerine ve ülke gündemini de içine alan derginin özel sayılarına değindi. Kürt Sineması’yla ilgili özel sayının aslında barış sürecinde hazırlanmadığını söyleyen Köçer, çekimleri süren Kürt filmlerini de beklediklerini dile getirdi.

Soru ve cevap bölümüyle sona eren panelde, katılımlarından dolayı İletişim Fakültesi Basın Yayın Topluluğu’ndan plaketlerini aldılar.


‘BARIŞ DİLİNİ ÖRGÜTLEYEN FİLMLER GEREK’

Panelden sonra barış sürecine dair konuştuğumuz Köçer, Kürt sinemacılarının sürece dair hangi konumda durduklarını değerlendirdi. Köçer, “Kürt sorununa bakışta Kürt sinemacılarının yetersiz kaldığını ve dolayısıyla bu sürece de doğrudan katkı sağladıklarını düşünmüyorum. Büyük Adam Küçük Aşk gibi filmler buna katkı sağlamış olabilir. Bu film, sürece dair de söylemek gerekirse barış dilini örgütleyen bir filmdir. Bu film gibi eğer daha çok film çekilseydi bugün bu süreç daha farklı ve hızlı olabilirdi. Çünkü sinema çok güçlü bir araçtır” dedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Olağanlaştırılmak istenen hal!

SONRAKİ HABER

ABD ile Türkiye arasında İHA anlaşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...