29.08.2024 05:15

IMF 'Kemeri daha da sık' dedi

IMF, Türkiye'nin ekonomik görünümüne dair 4. Madde Gözden Geçirme Raporu’nu yayımladı. Raporda, “enflasyon hedeflerine ulaşılamazsa ek sıkılaştırmanın gerekebileceği” uyarısı yapıldı.

IMF “Kemeri daha da sık” dedi

Fotoğraf: DHA

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'nin ekonomik görünümüne dair 4. Madde Gözden Geçirme Raporu’nu yayımladı. Raporda enflasyon hedeflerine ulaşılamazsa ek sıkılaştırma gerektiği ileri sürüldü.

Enflasyonla mücadele adı altında ücretleri baskılama üzerine kurulu Şimşek programının gidişatının değerlendirildiği raporda, sıkı para ve gelir politikalarının iç talebi baskılayarak 2024 yılı büyümesini yüzde 3.4 seviyesine indireceği, 2025 yılında büyümeyi yüzde 2.7'ye indireceği ve enflasyonu yüzde 24 seviyesine çekeceği savunuldu.

Orta vadede enflasyonda daha fazla düşüş beklendiği belirtilen raporda, “enflasyon hedeflerine ulaşılamazsa ek sıkılaştırmanın gerekebileceği” uyarısı yapıldı. Küresel enerji fiyatları ve jeopolitik risklere dikkat çekilen raporda, sürekli reform ve dikkat gerektiği vurgulandı.

SARAY İKTİDARI ŞİMŞEK PROGRAMINDA KARARLI

IMF’nin açıklamasında yer alan “kemer sıkma politikasında kararlılık”, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrasında da dile getirilmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlık ettiği ve bakanların katıldığı toplantı sonrası yapılan açıklamada OVP’nin olumlu sonuçlar verdiği ileri sürülerek “Kamu kesimi ve özel sektör için öngörülebilirliği güçlendirmesini hedeflediğimiz OVP'de yer alacak kurala dayalı ekonomi politikaları koordinasyon ve uyum içerisinde uygulanacaktır” dendi. OVP’de yapılacak kimi düzenlemelerin eylülün ilk haftası açıklanacağı duyurulan açıklamada “Atılacak adımları takvimlendirerek güçlü bir irade ile hayata geçireceğiz” dendi.

MALİYE BAKANLIĞI VERGİDEN YAKINAN PATRONLARI DİNLEDİ

İşçi konfederasyonlarının kararıyla işçilerin vergide ve gelirde adalet talebiyle alanlara çıktığı bir dönemde, Maliye Bakanlığında patronların itirazlarını dinlemek üzere toplantı yapıldı. Toplantıda patronların kazanılmayan paradan vergi alınacak gerekçesiyle karşı çıktığı enflasyon muhasebesine ilişkin talepleri dinlendi.

ekonomim.com'un haberine göre bugün yapılan toplantıya Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu başkanlık etti. Toplantıya Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile çeşitli odaların başkanları katıldı. Toplantı sonrası bir rapor hazırlanarak, Bakan Mehmet Şimşek'e sunulacak. (EKONOMİ SERVİSİ)

{{523045}}

{{523977}}

{{522228}}

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
04.02.2026 22:47

Türkiye Kupası A Grubu üçüncü hafta maçı: Galatasaray İstanbulspor'u yenerek puanını 9’a çıkardı

Galatasaray, Türkiye Kupası A Grubu üçüncü haftasında konuk ettiği İstanbulspor'u 3-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 9 yaptı. İstanbulspor ise 1 puanda kaldı.

Türkiye Kupası A Grubu üçüncü hafta maçı: Galatasaray İstanbulspor'u yenerek puanını 9’a çıkardı

Fotoğraf: AA

05.02.2026 16:30

İnegöl Belediyesinde doğum izninde olan kadın mimar işten çıkarıldı

İnegöl Belediyesinde mimar olarak çalışan bir kadın, doğum iznini tamamlayıp raporlu olduğu sırada işten çıkarıldı. Mimarlar Odası Bursa Şubesi, karara “annelik hakkına açık ihlal” diyerek tepki gösterdi.

İnegöl Belediyesinde doğum izninde olan kadın mimar işten çıkarıldı Fotoğraf: İnegöl Belediyesi
05.02.2026 15:14

Galatasaray Sacha Boey'u yeniden kadrosuna kattı

Galatasaray, Sacha Boey'un satın alma opsiyonlu olarak 6 aylığına kiralanması konusunda anlaşmaya vardı. Fransız futbolcunun maaşının sarı-kırmızılı kulüp tarafından karşılanacağı belirtildi.

Galatasaray Sacha Boey'u yeniden kadrosuna kattı

Fotoğraf: Instagram / Sacha Boey 

05.02.2026 22:25

AYM Başkanı Özkaya'dan AİHM açıklaması: Kararlarını önemsiyoruz, ilkeleri sistemimize dahil etmeye çalışıyoruz

AYM Başkanı Kadir Özkaya, AİHM’in kararlarını önemsediklerini ve bu kararlardaki ilke ve standartları Türk hukuk sistemine dahil etmeye gayret ettiklerini söyledi.

AYM Başkanı Özkaya'dan AİHM açıklaması: Kararlarını önemsiyoruz, ilkeleri sistemimize dahil etmeye çalışıyoruz

Fotoğraf: AA

06.02.2026 00:19

MESEM’de fahiş staj dosyası ücretine karşı ortak dilekçe: Alamadığımız eğitim için ücret istiyorlar

Yuva Mesleki Eğitim Merkezinde öğrenciler, staj dosyasının ücretsiz verilmesi ve daha önce ödeme yapan öğrencilerin paralarının iade edilmesi talebiyle iki gün içinde 60’ın üzerinde imza topladı.

MESEM’de fahiş staj dosyası ücretine karşı ortak dilekçe: Alamadığımız eğitim için ücret istiyorlar

Fotoğraf: DHA

05.02.2026 17:49

Saray'dan 'umut hakkı' açıklaması: Kapsama Öcalan da giriyor

MHP'li Feti Yıldız'ın “Umut hakkı” açıklamasına destek veren Saray'ın başdanışmanı Mehmet Uçum, "Bu hükümlülerin kapsamına Öcalan da girmektedir" dedi.

Saray'dan 'umut hakkı' açıklaması: Kapsama Öcalan da giriyor

Kolaj: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!