22 Mayıs 2024 21:10

Denizli Laiklik Platformu, yeni müfredata karşı yürüyüş yaptı

AKP'nin yeni eğitim müfredatına karşı Denizli Laiklik Platformu, "Laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı reddediyoruz" diyerek Valilikten Çınar Meydanına yürüdü.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

AKP'nin yeni eğitim müfredatına tepkiler sürüyor. Denizli'de 30'dan fazla sendika, oda, dernek ve siyasi partinin bir araya gelerek oluşturduğu Denizli Laiklik Platformu, "Laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı reddediyoruz" diyerek Valilikten Çınar Meydanına yürüdü. Alkış ve sloganlarla yapılan yürüyüşün ardından Çınar Meydanında basın açıklaması yapıldı. Platform basın açıklamasını Ayşegül Odabaşıoğlu ve Esma Aydın okudu.

Platform adına yaptığı açıklamada Odabaşıoğlu, "Öncelikle şunun altını çiziyoruz. Kullanımdan kalkan "maarif" sözcüğünün bugünkü karşılığı "Eğitim"dir. Yalnızca bu programın adı bile iktidarın ülkemize ve halkımıza ne kadar yabancılaştığının kanıtı niteliğindedir. Eğitimde program geliştirme bilimsel bir çalışmadır. Tarikat ve cemaatleri '"sivil toplum örgütü" olarak gören ve onlarla protokoller imzalayarak küçücük çocuklarımızla buluşturan bir anlayış bilimsel bir eğitim programı yapamaz" ifadelerini kullandı.

"BU TASLAĞI ÇÖPE ATIYORUZ"

Eğitim-Sen Denizli Şube YK Üyesi Esma Aydın "Bizler tüm toplumu ikna eden gerekçelere sahip açık ve sağlam bir hazırlık sürecinden geçmiş; geniş ve şeffaf bir toplumsal katılımın sağlandığı ve pilot uygulama ile denenerek yapılacak bir eğitim ve öğretim programı istiyoruz. Bu isteklerimizi karşılamayan ve çağın gereklerine uymayan laik ve bilimsel eğitimi göz ardı eden "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı Taslağı"nı çöpe atıyoruz" dedi. Açıklama sloganlarla sona erdi. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam