22 Mayıs 2024 14:18

Yapıcı, Altınay ve Ekmekçi'nin yargılandığı Gezi Davası 9 Ekim'e ertelendi

Mücella Yapıcı, Ali Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin yeniden yargılandıkları Gezi Davası’nda bir sonraki duruşma 9 Ekim’e ertelendi.

Fotoğraf: Eren Ergine/Evrensel

Paylaş

Gezi Davası'nda verilen skandal tutuklama kararlarının ardından Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin bozma kararıyla serbest bırakılan Mücella Yapıcı, Ali Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekci’nin yeniden yargılandığı Gezi Davası'nın ikinci duruşması, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçlamasıyla yeniden görülen davada bir sonraki duruşma 9 Ekim’e ertelendi.

Medyascope'un aktardıklarına göre, Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekci ve Ali Hakan Altınay’ın avukatları duruşmada hazır bulundu.

Avukat Fikret İlkiz, beraat kararı verilen İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyası ile üç polis hakkında “çıplak arama” nedeniyle açılan ve yargılaması devam eden dava dosyasının istenmesini talep etti.

Yiğit Ali Ekmekci’nin avukatı Emel Ataktürk, “İddianamesi olmayan bir dosyanın delilleri toplanıyor. Biz bu dosya kapsamında başka herhangi bir delil toplanmadan beraat kararı verilmesi kanaatindeyiz” dedi.

Mahkeme, avukat Fikret İlkiz’in talep ettiği dava dosyalarının istenilmesine karar verdi ve duruşmayı 9 Ekim saat 11.00’e erteledi. (HABER MERKEZİ)

E-gazeteye abone olan okurlarımıza kitap hediye ediyoruz
ÖNCEKİ HABER

Sait Faik yeniden Burgazada’da

SONRAKİ HABER

Belediye personelinin yargılandığı Yılmaz Erbek Apartmanı davasında Yargıtay kararı beklenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...