30 Nisan 2024 00:41

Denizli 1 Mayıs Tertip Komitesi: İşçilerin birlik günü 1 Mayıs’ta alanlarda birleşelim!

Denizli 1 Mayıs Tertip Komitesi, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyerek tüm halka yürüyüş ve mitinge katılım çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Denizli/EVRENSEL

Reklam

Türk-İş, DİSK, KESK ve TMMOB’den oluşan Denizli 1 Mayıs Tertip Komitesi, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyerek tüm halka yürüyüş ve mitinge katılım çağrısı yaptı. 1 Mayıs Tertip Komitesi adına açıklamayı yapan TMMOB Denizli İKK Sekreteri Mehmet Sarıca, “Emperyalizme, işsizliğe, sömürüye, yoksulluğa, faşizme ve gericiliğe karşı Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB 1 Mayıs’a çağırıyor” dedi. Açıklamanın ardından DİSK Genel İş Üyesi İsmail Tanberk ve Türk-İş Denizli İl Temsilcisi Yakup Çetin de söz alarak tüm işçilere 1 Mayıs alanında birlik olma çağrısı yaptı. KESK Denizli Şubeler Platformu Sözcüsü Selçuk Göçer de 1 Mayıs Tertip Komitesi adına gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

"İŞÇİLER İÇİN HAYATTA KALMAK DAHİ ZORLAŞIYOR"

1 Mayıs Tertip Komitesi adına açıklamayı okuyan TMMOB Denizli İKK Sekreteri Mehmet Sarıca, “Bizler, işçiler, emekçiler, emekliler bu ülkenin büyük çoğunluğuyuz. Bizler üretiyoruz, bizler çalışıyoruz, bizler bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini emeğimizle var ediyoruz ve insanca yaşamayı hak ediyoruz. Ancak biz emekçiler için bugünlerde değil insanca yaşamak, hayatta kalmak dahi zorlaşıyor. Ülkenin kaynakları rantçılara, sermayeye, saraya, şatafata, savaşa peşkeş çekiliyor” ifadelerini kullandı. Emekçilerin talep ve sorunlarını sıralayan Sarıca, “Denizli 1 Mayıs 2024 Tertip komitesi bileşenleri olarak bizler bu adaletsiz düzene karşı tüm halkımızı 1 Mayıs 2024 Çarşamba 14.30’da Çınar Meydanı’nda toplanmaya ardından miting alanımız olan Ulus Meydanı’na doğru yürüyüşe davet ediyoruz” sözleriyle yürüyüş ve mitinge davet etti.

Açıklamanın ardından konuşan Türk-İş Denizli İl Temsilcisi Yakup Çetin, “Genel merkezimiz bildiğiniz üzere Bursa’da büyük bir miting yapıyor. Biz il temsilcileri olarak da illerimizde yapma kararı aldık. Tüm işçilerimizi, esnafımızı, çiftçilerimizi, tüm halkımızı Denizli’de 1 Mayıs’a davet ediyoruz. 1 Mayıs’ı 1 Mayıs’a yakışır şekilde kutlamak istiyoruz. Emekçilerin haklarını alanlarda haykırmak istiyoruz” dedi. DİSK adına tertip komitesinde yer alan DİSK Genel-İş üyesi İsmail Tanberk ise, “Tüm halkımızı 1 Mayıs’a davet ediyoruz. Halkımıza işçilerin birlik beraberlik bayramı 1 Mayıs’ta ayrılık olamayacağını, ayrı bir açıklama olamayacağını buradan ifade etmek istiyoruz. Herkesi 1 Mayıs’ı kutlamaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

EMEKTEN VE DEMOKRASİDEN YANA HERKESE AÇIK ÇAĞRI!

Soruları yanıtlayan Denizli 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Selçuk Göçer de çiftçilerin katılımıyla ilgili gelen soruya çiftçilerin sorunlarına değinerek çiftçilerin örgütsüzlüğüne dikkat çekti. Üretici köylünün de 1 Mayıs alanlarında yer alması gerektiğini belirten Göçer, “Ama çiftçilerde bir örgütsüzlük var. Çiftçi-Sen yok, çiftçi dernekleri yok, çiftçi odaları yok. Ziraat Odası var ama resmiyette var. Denizli’de böyle bir örgütlülük olmayınca komitemizde yer alamadı ama davetimiz tüm halkımıza açıktır. Çiftçileri de 1 Mayıs alanımıza bekliyoruz” dedi. Göçer ayrıca tertip komitesinin belirlendiği toplantıya, DİSK Emekli-Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası, Veli-Der, ADD, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Denizli Kadın Platformu, Büyük Menderes İnisiyatifi gibi sivil toplum örgütleri başta olmak üzere 32 kurum ve siyasi parti temsilcisinin katıldığını belirterek “Emekten ve demokrasiden yana herkes burada. Dolayısıyla çağrımız da tüm halkımıza açıktır” dedi. 1 Mayıs Çarşamba günü 14.30’da Çınar Meydanı’ndan başlayacak yürüyüş, Ulus Meydanında yapılacak miting ile sona erecek. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam