16 Nisan 2024 13:29

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, Türkiye'yi ziyaret edecek

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin haftasonu Türkiye'ye geleceği açıklandı.

Reuters haber ajansının Türkiyeli diplomatik bir kaynaktan aktardığına göre, Şukri, haftasonu Türkiye'ye yapacağı ziyarette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la Orta Doğu'daki gelişmeleri ve İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'deki durumla ilgili görüşmede bulunacak.

Kaynak, "Şukri ve Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ayrıca Gazze'de ateşkes için yapılan görüşmelerdeki son gelişmeleri değerlendirecek" ifadelerini kullandı. 

Türkiye ve Mısır arasındaki "normalleşme" sürecinde, Şukri 10 yılın ardından 13 Nisan 2023'te Türkiye'yi ziyaret eden ilk Mısır Dışişleri Bakanı olmuştu.

FİDAN, KATAR'A GİDİYOR

Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan yazılı açıklamaya göre, Hakan Fidan 17 Nisan Çarşamba günü Katar'a gidiyor.  Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşmesinde ikili ilişkilerin yanı sıra Filistin'deki durum ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. AA'nın diplomatik kaynaklardan aktardığı bilgiye göre, Fidan, Hamas yetkilileriyle de bir araya gelecek. 

Katar ve Mısır, Hamas'ın ve İsrail arasındaki ateşkes ve rehine takası anlaşması konusunda arabuluculuk yapıyor. (HABER MERKEZİ)

İLGİLİ BAŞLIKLAR

Evrensel'i Takip Et