20 Ocak 2024 22:21

İçişleri Bakanı’ndan Kaymakam Akeller açıklaması: İnceleme başlatılmıştır

İçişleri Bakanı imamı darbeden kaymakamla ilgili “inceleme başlatılmıştır” dedi. Memur-Sen “Kaymakama görevden el çektirilsin” talebinde bulundu.

Burak Akeller I Fotoğraf: DHA

Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da Kulp Kaymakamı Burak Akeller'in bir imamı darbettiği iddiasıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yerlikaya, "Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller Cuma Hutbesi'nde 'şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan' cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır" dedi.

Bakanlığın inceleme başlattığını hatırlatan Yerlikaya, "Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

MEMUR-SEN’DEN AÇIKLAMA

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) da konuyla ilgili açıklama yaptı.

 

 

"Diyarbakır Kulp’ta yaşanan rahatsız edici hadiseye ilişkin duruşumuz açık ve nettir" denilen açıklamada, "Yaşanan olayda cami adabının çiğnenmesi, akabinde imam odasında din görevlisinin sözlü ve fiili şiddete maruz kalması kabul edilebilir değildir. Konu darp raporuyla ortaya konulmuştur. Bundan sonrası ilgili ve yetkili mercilerin işidir. Türkiye bir hukuk devletidir. Dolayısıyla, İmam-hatibin işlediği bir kusur, bir ihmal, bir kasıt varsa hukuk devleti ilkeleri içinde yapılması gerekenler bellidir. Aynı ilke, kaymakamın eylemi için de geçerlidir” ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad Üssü'ne füze saldırısı düzenlendi

SONRAKİ HABER

Almanya'da ırkçılığa karşı eylemler devam ediyor: Wuppertal kentinde binlerce kişi bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...