17.01.2024 19:28

Yargıtay’ın kadın cinayetinde 'takdiri indirim' gerekçesi: Kaçmadı, olay yerini bildirdi

Manisa'da Canan Çeviren'i öldüren Ferhat İnne'ye verilen müebbet hapis kararını bozan Yargıtay'ın 'takdiri indirim' isteme gerekçesi; "Kaçmadı, olay yerini bildirdi"

Yargıtay’ın kadın cinayetinde "takdiri indirim" gerekçesi: Kaçmadı, olay yerini bildirdi

Fotoğraf: DHA

Manisa'da Canan Çeviren'i öldüren Ferhat İnne'ye (46), 'kasten öldürme' suçundan verilen müebbet hapis kararı, Yargıtay tarafından bozuldu. 1'inci Ceza Dairesi, kararının gerekçesinde; sanık İnne'nin suçun işlenmesinden sonra olay yerini terk etmediğini, suç yerinin adresini kolluk güçlerine ve sağlık görevlilerine kendi telefonundan haber verdiğini öne sürerek 'takdiri indirim' uygulanmamasının hukuka aykırı olduğunu savundu.

Olay, 11 Aralık 2020 akşamı Yunusemre ilçesi Yeni Mahalle'de meydana geldi. Ferhat İnne, eşinden boşanan Canan Çeviren'in çalıştığı emlak ve gayrimenkul ofisine gitti. İnne, aralarında ilişki olduğu öne sürülen Çeviren’e yanında getirdiği ruhsatlı tabancası ile iki el ateş etti. Karnından vurulan Çeviren, omur kırığı, iç organ ve büyük damar yaralanması sonucu yaşamını yitirdi. Olayın ardından polise teslim olan Ferhat İnne, tutuklandı. Ferhat İnne hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Manisa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın 16 Mayıs 2023'te görülen duruşmasında, suçun tasarlayarak işlendiğine dair unsurların oluşmadığı belirtildi ve İnne müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

GEREKÇE: OLAY YERİNİ TERK ETMEDİ, SUÇ YERİNİ BİLDİRDİ

İnne'nin avukatı, indirim uygulanması için kararı İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi'ne taşıdı ancak sonuç değişmedi. Karar, bu kez Yargıtay'a taşındı. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, 11 Aralık 2023 tarihinde oy birliği ile aldığı kararda, 'takdiri indirim' uygulanmamasının hukuka aykırı bulup, kararı bozdu. 1'inci Ceza Dairesi, gerekçe olarak sanık İnne'nin suçun işlenmesinden sonra olay yerini terk etmeyerek, suç yerinin adresini kolluk güçlerine ve sağlık görevlilerine kendi telefonundan haber vermesini gösterdi. Yargıtay'ın kararı sonrası dava, Manisa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülecek.

“KADIN CİNAYETLERİNDE CAYDIRICILIKTAN UZAK KARAR”

Canan Çeviren'in ablası Serpil Çınar ve ailenin avukatı Filiz Tuğçe Ayrancı İplikçi, karara tepki gösterdi. Avukat İplikçi, "Sanık hakkında Yargıtay tarafından takdiri indirim nedenlerinin uygulanmaması sebebiyle verilen karar bozularak gönderildi. Yargıtay'ın bu tutumu, gözünü kırpmadan bir kadını öldüren sanığın ve onun gibi nicelerinin cesaretlenmesine sebebiyet vermektedir. Kadın cinayetleri ile mücadelede caydırıcılıktan uzak olan bu tutum, bizleri fazlasıyla üzmüştür. Fakat sanığın en ağır şekilde cezalandırılması için hukuk mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir" diye konuştu. (DHA)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
04.02.2026 00:58

Fenerbahçe N'Golo Kante'yi TFF'ye bildirdi: Al-Ittihad Kante'ye veda etmişti

Fenerbahçe, N'Golo Kanté ve Al-Ittihad ile anlaşmaya vardı. Fenerbahçe Kanté’nin transferini TFF'ye bildirdi.

Fenerbahçe N'Golo Kante'yi TFF'ye bildirdi: Al-Ittihad Kante'ye veda etmişti

Fotoğraf: Brian Minkoff-London Pixels/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

05.02.2026 12:11

Aziz İhsan Aktaş davasında savcı belediye başkanlarının tutukluluğunun devamını istedi

"Aziz İhsan Aktaş suç örgütü" davası olarak bilinen ve 200 sanığın yargılandığı davada savcılık aralarında 5 CHP’li belediye başkanının da bulunduğu 30 kişinin tutukluluk hâllerinin devamını istedi.

Aziz İhsan Aktaş davasında savcı belediye başkanlarının tutukluluğunun devamını istedi

Fotoğraf: ANKA

04.02.2026 20:54

İzmir'de iki tarımsal kalkınma kooperatifine yolsuzluk operasyonu: 13 kişi gözaltına alındı

Kiraz ilçesinde faaliyet gösteren iki tarımsal kalkınma kooperatifine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kiraz, Ödemiş ve Nazilli'de eş zamanlı operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de iki tarımsal kalkınma kooperatifine yolsuzluk operasyonu: 13 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: DHA

05.02.2026 09:41

Hyundai Eurotem'de kârlar rayında, işçiler geçim hesabında

Hyundai Eurotem, sürücüsüz metro üretimi projesinden toplam 316 milyon dolar gelir elde edecek olmasına rağmen artan maliyetlerinden şikayet ediyor. İşçiler ise ücretlerine ilk altı ay için yüzde 70 zam talep ediyor.

Hyundai Eurotem'de kârlar rayında, işçiler geçim hesabında

Fotoğraf: Demiryol-İş Sendikası

05.02.2026 12:35

5 toplantı sonrası ortak raporda son durum: Taslak hazır değil, en az bir toplantı daha yapılacak

Süreç komisyonunun ortak rapor yazım ekibinde yer alan Yeni Yol Grup Başkanı Bülent Kaya, MHP'li Feti Yıldız'ın 'uzlaşı' açıklamasını değerlendirdi: "51 kişi adına 5 kişi karar verme durumunda değiliz."

5 toplantı sonrası ortak raporda son durum: Taslak hazır değil, en az bir toplantı daha yapılacak

Fotoğraf: TBMM

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!