Özgür Özel'in DEM Parti ziyareti: "Çok verimli çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları'nı ziyaret etti. Özel, "Çok verimli çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik" dedi.

Fotoğraf. MA
İLGİLİ HABERLER

Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanlarını ziyaret edecek: İstanbul İttifakı sağlanacak mı?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan' ziyaret etti. Görüşme sonrası yapılan ortak basın toplantısında konuşan Özel, "Çok verimli çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik" dedi. "Bundan sonraki süreçlerde de diyaloğumuz, karşılıklı görüşmelerimiz sürecek" diye ekledi. Liderler yerel seçimlere dair ise açıklamada bulunmadı.
DEM Parti Genel Merkezi’ne gelen Özel'e CHP Genel Başkan Yardımcıları Gül Çitfçi ve Gökhan Zeybek ile CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de eşlik etti. CHP heyetini, parti önünde DEM Partiden Mehmet Rüştü Tiryaki ve Özlem Gündüz karşıladı. Özel, DEM Parti heyetine, “Hayırlı olsun” dedi.
Özgür Özel ve beraberindeki CHP heyetini DEM Partiden Mehmet Rüştü Tiryaki ve Özlem Gündüz karşıladı. | Fotoğraf: MA
Genel Merkezde de Eş Genel Başkanlar tarafından karşılanan heyet daha sonra görüşmeye geçti.
Fotoğraf. MA
Görüşme sonrası Özgür Özel, Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, ortak basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda basın mensuplarından soru alınmadı. CHP’den gelen talep üzerine yapılan ziyaret kapsamında, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerin de gündeme gelmesi bekleniyordu. Basın toplantısında seçimlere dair açıklamada bulunulmadı.
BAKIRHAN: ÇOK VERİMLİ BİR GÖRÜŞME OLDU
Toplantıda ilk sözü alan Bakırhan, "Partiler sorunları diyalogla çözer. Muhalefet partilerinin müzakereye ihtiyacı var" dedi. Bakırhan, şunları dile getirdi:
"Çok verimli bir görüşme oldu. Başta ekonomik kriz olmak üzere, demokrasi, Kürt meselesi, kayyumlar, çevre… Yani Türkiye'nin yaşamış olduğu meseleleri birlikte tartıştık, konuştuk. Partimizin sürekli dile getirdiği bir şey var: Siyasi partiler sorunları diyalogla, müzakereyle çözer. Bu kadar yoğun sorun yaşadığımız bu süreçte muhalefet partilerinin müzakereye, diyaloğa ihtiyacı var. Umarım önümüzdeki günlerde de siyasi partiler bu diyalog ve müzakere sürecini büyüterek devam ettirirler."
ÖZEL: DİYALOĞUMUZ, GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRECEK
Özgür Özel de gösterilen misafirlik için teşekkür ettikten sonra şunları kaydetti:
“Yeni ismiyle DEM Partisi'ni Genel Merkezi’nde ziyaret ettik. Daha önce Mecliste görev yaptığım her aşamada da şunu vurgulamıştım: Siyasi partilerin arasındaki diyalog hem o ülkenin demokrasisi açısından hem o parlamentonun üretkenliği açısından hem de o ülkedeki toplumsal barış açısından en önemli temel taşlarından bir tanesindir ve olmazsa olmazdır. Biz kurultayımızı yaptıktan sonra Sayın Eş Genel Başkanlarım arayarak kutlamışlardı. Sonra takvime baktığımda, onlar da bizden hemen önce kurultaylarını yapmışlardı. Bizim o kurultay yoğunluğu içinde partimizden bir 'Hayırlısı olsun' ziyareti gerçekleşmemişti. Ben bugün heyetimizle birlikte o ziyareti gerçekleştirdim.”
DEM Parti Eş Genel Başkanlarına yeni dönem için başarı dilediğini kaydeden Özel, şöyle devam etti:
“Bir araya gelmişken yapmamız gereken bir şeyi yaptık. Türkiye’yi ve dünyayı değerlendirdik. Önümüzdeki süreci değerlendirdik. Çok verimli, çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. Bundan sonraki süreçlerde de diyaloğumuz, karşılıklı görüşmelerimiz sürecek. Biz bu diyaloğun ve görüşmelerin Türkiye demokrasisine çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz.”
HATİMOĞULLARI: DİYALOG VE ÇÖZÜM KANALLARININ AÇIK OLACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ
Tülay Hatimoğulları da konuşmasında şunları ifade etti:
"İki parti de peş peşe kongrelerini gerçekleştirmiş oldu genel seçimlerden hemen sonra. Bir nezaket ziyaretiydi, 'Hayırlı olsun' ziyaretiydi. Biz de kendilerine bir kez daha 'Hayırlı olsun' dileklerimizi iletiyoruz, başarılar diliyoruz yeni yönetime. Türkiye'nin ve dünyanın içinden geçtiği süreci değerlendirdik. Gerçekten demokrasiye model olması gereken, bütün siyasi partilerin Türkiye'nin sorunlarını görüşmek ve konuşmak üzere ve hep birlikte çözüm üretmek üzere diyalog yolunun açık olması özlediğimiz bir şeydir. Önümüzdeki süreçlerde bölgemizde yaşanan savaş ve çatışmalara karşı hep birlikte barış projelerini birlikte görüşebileceğimiz, Ortadoğu'ya barışı ve huzuru taşıyabileceğimiz bir sürecin inşa edilmesiyle ilgili diyalog ve çözüm kanallarının açık olacağını ümit ediyoruz. Türkiye böyle bir tabloya özlem duymaktadır." (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et