28 Mayıs 2023 20:22

Kısıklı'da konuşan Erdoğan, balkon konuşmasını saraydan yapacağını duyurdu

Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun sonuçları üzerine İstanbul Kısıklı'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, balkon konuşmasını Beştepe'deki sarayından yapacağını duyurdu.

Ekran görüntüsü, Recep Tayyip Erdoğan YouTube kanalının videosundan alınmıştır.

Paylaş

Cumhur İttifakının cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun sonuçları üzerine İstanbul Kısıklı'da açıklamalarda bulundu. "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu milletimizin teveccühüyle tamamlamış bulunuyoruz" diyen Erdoğan, balkon konuşmasını bu kez Beştepe'deki sarayından yapacağını duyurdu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biz İstanbul'u çok seviyoruz. İstanbul'la yola çıktık, İstanbul'la yola devam ediyoruz. Bugün Kısıklı bir başka, Üsküdar bir başka, İstanbul bir başka.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu milletimizin teveccühüyle tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. Sandık başına giderek iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın tüm mensuplarını, kadın ve gençlik kollarımızı, sandık müşahitlerimizi, kampanya ekibimizi tebrik ediyorum. Kadınlarımızı tebrik ediyorum. Gençlerimizi tebrik ediyorum. AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yurt içinde, yurt dışında, özellikle yüksek oy oranlarıyla sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum. Yaptığı tercihle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız, 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacağız. Ne dedim, pazara kadar değil mezara kadar beraber olacağız."

RAKİBİ KILIÇDAROĞLU'NU YUHALATTI: "BAY BAY BAY KEMAL"

"Bay bay Kemal" diyerek rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu yuhalatan Erdoğan, şu sözleri sarf etti:

"İsterseniz buna bir üçüncü bay bay daha ilave edebiliriz. Bay bay bay Kemal. Buradan Türkiye'ye bir hesap yapıyorum. Hesap uzmanıyım diyordu ya. 2018'de CHP'nin vekil sayısı neydi biliyor musunuz? 146. 2023'te CHP'nin vekil sayısı, 169 çıkardı. Fakat toplamda yüzde 1 bile oya sahip olmayan malum partilere kiralık vekil verdi. Ne kadar? 40 tane. Peki ne oldu. Şimdi 129'a düştü CHP. Böylece kaybettiği vekiller sebebiyle herhalde CHP bunun bay bay bay Kemal'e hesabını soracaktır.

14 Mayıs seçiminin de 28 seçiminin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştik. Bugün kazanan sadece Türkiye'dir. Şimdi Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık."

YEREL SEÇİMLERİ İŞARET ETTİ: "İSTANBUL'U DA KAZANMAYA…" 

2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimler için çağrı yapan Erdoğan, "Şimdi önümüzde 2024 var. 2024'te Üsküdar'ı da, İstanbul'u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Öyleyse durmak yok, çok çalışacağız" dedi.

LGBTİ YURTTAŞLARI HEDEF ALDI

Konuşmasının devamında LGBTİ yurttaşları hedef alan Erdoğan, şu sözleri sarf etti:

"Bu CHP, LGBT'ci midir? Bu HDP, LGBT'ci midir? Bu İYİ Parti, LGBT'ci midir? O yanındaki bazı ufaklıklar var, onlar da LGBT'ci midir? Peki AK Partiye, MHP'ye, Cumhur İttifakının diğer üyelerine LGBT sızabilir mi? Her seçim bizim için bir yeniden doğuştur. Bizde aile kutsaldır. Aileye kimse dil uzatamaz. Kadına şiddet bizde haramdır. Buna kimse tevessül edecemz. Ümüğünü sıkarız. Önümüzdeki dönemde milletimize ne söz verdiysek onu yapacağız. Yerine getiremeyeceğimiz hiçbir sözü vermeme prensibimize de bağlı kalacağız."

"BALKON KONUŞMASINI KÜLLİYEDEN YAPACAĞIZ"

"Şimdi Ankara'ya çıkıyorum. Bu defa bir değişiklik yapıyoruz, balkon konuşmasını inşallah külliyeden yapacağız. Külliyeden tüm dünyaya sesleneceğiz. İnşallah kalıcı deprem konutlarını 1 yıl içinde halledeceğiz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sözcü’ye siber saldırı gerçekleştirildi

SONRAKİ HABER

YSK kesin olmayan sonuçları ilan etti: Erdoğan cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...