25 Mayıs 2023 16:02

Gazi Mahallesi'nde Süleyman Soylu'yu protesto eden yurttaşlara gözaltı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Sultangazi'nin Gazi Mahallesi'nde protesto edildi. Polis, Soylu'ya tepki gösteren yurttaşları gözaltına aldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Sultangazi'ye bağlı Gazi Mahallesi'nde seçim çalışması yürüten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçim otobüsünden yaptığı konuşmalar tepkilere neden oldu.

AKP'li Soylu, mahalleden geçişi sırasında otobüsünün mikrofonundan muhalefeti "terörle" ilişkilendiren suçlamalarda bulundu. LGBTİ’leri de hedef gösteren Soylu, zafer işareti yapanları "terör örgütü propagandası" ile suçladı. Mahallelinin tepki gösterdiği Soylu, “Aferin, CHP’lilere de aferin. Terör örgütleri ile bir arada olduğunuzu gösterdiniz. Nasıl CHP bu, PKK ile kol kola girmişsiniz" şeklinde provokatif söylemlerde bulundu.

Eski Karakol bölgesinden Şair Abay Lisesi'ne kadar olan güzergahta Soylu'yu protesto eden yurttaşlar, polis müdahalesiyle karşılaştı. Yaşanan arbede sırasında gözaltına alınanlar oldu. Bazı yurttaşlar da gözaltına alınanları korumak için polisle tartıştı.

Gazi Mahallesi’nde büyük tepkiyle karşılaşan Soylu, esnaf ziyaretlerinin ardından mahalleden ayrıldı.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

8 bin 500 yıllık kaya resimlerine yeni tehdit!

SONRAKİ HABER

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Balaban: Düşük ücret-geniş istihdam oy kayıplarını frenledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa